INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Bombă în Anglia: Manchester City și Chelsea au fost avertizate că ar putea fi retrogradate!

Managerul Pep Guardiola și sigla lui Manchester City Foto: Guliver/GettyImages
Managerul Pep Guardiola și sigla lui Manchester City Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 18:15 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 20:25

Manchester City și Chelsea sunt anchetate pentru încălcarea gravă a regulilor Fair-Play-ului Financiar și riscă să fie excluse din Premier League dacă vor fi găsite vinovate.

Se țin lanț anchetele ligii engleze împotriva cluburilor din Premier care încalcă regulile Fair-Play-ului Financiar (FFP) în elita engleză. Everton a fost penalizată întâi cu 10 puncte, apoi pedeapsa i s-a redus după apel la 4 puncte. Nottingham Forest a rămas și ea fără patru puncte la finalul investigației. Ambele echipe sunt în zona retrogradării.

Manchester City, 115 încălcări. Decizia, în primăvara lui 2025. Clubul pregătește apelul la TAS

Dar ce urmează va depăși cu mult aceste sancțiuni. Se pregătesc dosarele „Manchester City" și „Chelsea", care sunt și mai complexe, pentru că forțele Premier sunt acuzate de trucuri financiare mult mai grave în tentativa de a ocoli FFP. Ambele grupări au fost avertizate, conform The Sun, că ar putea fi retrogradate dacă vor fi găsite vinovate.

Cutremur în Spania! Agenții Gărzii Civile, raid la sediul Federației » Mandat de arestare pe numele lui Rubiales
SPANIA
Cutremur în Spania! Agenții Gărzii Civile, raid la sediul Federației » Mandat de arestare pe numele lui Rubiales

Numai la City s-au strâns 115 de încălcări ale regulamentului, și gruparea de pe „Etihad" știe de aceste acuzații din februarie 2023.

Cazul va fi analizat de o comisie independentă începând din octombrie sau noiembrie, o decizie fiind așteptată în primăvara lui 2025. Însă „cetățenii" vor ajunge cu siguranță la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dacă vor fi pedepsiți în Anglia.

La Chelsea, investigația urmărește infracțiunile comise în perioada în care era patron Roman Abramovici, perioadă în care au fost făcute mai multe plăți către agenții unor jucători din conturi neînregistrate în actele clubului.

„E mai probabil ca eu să rămân dacă City va ajunge în liga a treia decât dacă vom câștiga Liga"

În noiembrie 2023, Pep Guardiola a fost întrebat ce se va întâmpla dacă Manchester City va fi retrogradată.

„E o întrebare bună, dar voi răspunde la ea când se va da sentința. Deocamdată, suntem nevinovați. În momentul în care se va anunța un verdict, mă voi așeza și voi explica situația. Mă întrebați ca și cum am fi fost deja sancționați", a declarat atunci Guardiola.

Antrenorul a încheiat: „E mai probabil ca eu să rămân la Manchester dacă vom ajunge în liga a treia decât dacă vom câștiga încă o dată Liga Campionilor".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Tragedia vieții posibilului nostru adversar la Euro: bunicul i-a ucis tatăl, fratele mai mic a murit în accident, mama a fost răpusă de boală. „E greu să mai supraviețuiești”
BARAJ EURO 2024
Tragedia vieții posibilului nostru adversar la Euro: bunicul i-a ucis tatăl, fratele mai mic a murit în accident, mama a fost răpusă de boală. „E greu să mai supraviețuiești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
FcFcsb_e_SteauaBucuresti
FcFcsb_e_SteauaBucuresti  •  21 Martie 2024, 10:55

Cine mai crede ca cele doua vor fi prnalizate,sau macar City? Astea doua sunt tinute in brate cum e Dinamo tinut in brate in Romania! Trece anul,se mai sterg cateva milioane de euro datorii,trece anul,mai foloseste Dinamo cativa jucatori fara sa-o plateasca,folosindu-se astfel ilegal de ei intr-o competitie cu altii care isi platesc angajatii!! La City banii negri sunt cel putin cat cei din acte!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează