INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR // ANGLIA - SPANIA 1-2

ANGLIA - SPANIA 1-2 // GALERIE FOTO Accidentare șocantă în derby-ul din Liga Națiunilor » Și-a pierdut cunoștința și a fost scos cu masca de oxigen pe față!

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 09:31

Englezul Luke Shaw, cel care în urmă cu trei ani putea rămâne fără piciorul drept după un accident grav, și-a revenit în vestiar după ce și-a pierdut cunoștința pe teren în meciul cu Spania din Liga Națiunilor, 1-2: "Sunt un luptător. Voi reveni cât mai repede".

După 18 luni, Luke Shaw se întorsese la națională și, în cel mai bun moment la Man. United, nepierzând niciun minut în acest start de sezon, nimeni nu era mai fericit ca el. Nu uitase însă momentele delicate din trecut.

"Mi-aș fi putut pierde piciorul"

La conferința de presă, fundașul stânga în vârstă de 23 de ani și-a amintit și de drama carierei lui, din septembrie 2015, când, atacat brutal de Héctor Moreno (PSV) într-un meci de Champions League, a suferit o dublă fractură tibie-peroneu.

Nu numai că a stat 11 luni, "dar am fost aproape să-mi pierd piciorul drept. Inițial, cei de la Manchester au vrut să mă transporte cu avionul în Anglia. Dacă ar fi făcut-o, probabil că mi-ar fi amputat piciorul din cauza cheagurilor de sânge".

Dublu impact

Sâmbătă, pe "Wembley", el i-a pasat lui Rashford la deschiderea scorului. Totul mergea bine. Până în minutul 47. După o "diagonală" a spaniolilor, a vrut să sară la un duel aerien cu Dani Carvajal. S-a ciocnit însă de iberic. A intrat cu capul în cotul lui Carvajal, apoi, în clipe de groază, s-a lovit cu capul de pământ. Un dublu impact violent. A rămas întins pe gazon, fără suflare.

"Sunt pe mâini bune"

Zece membri ai staffului medical britanic i-au dat primul ajutor. După șapte minute, l-au scos de pe teren pe targă, cu masca de oxigen pe față. În tribună, José Mourinho, managerul său de la Man. United, era îngrijorat.

Din fericire, Luke s-a trezit în vestiar. Și a găsit puterea de a da un mesaj pe Twitter pentru fanii săi: "Vă mulțumesc pentru dragoste și pentru sprijin. Sunt bine acum, sunt pe mâini bune. Sunt un luptător, voi reveni cât mai repede". 

Start plin de accidentări

Luke Shaw are doar 23 de ani, însă acest start de carieră a fost plin de accidentări. În sezonul 2016-2017, a mai lipsit două luni din cauza unei leziuni la aductori. A încheiat acea stagiune tot la spital, cu două operații la picior. Următorul an competițional a început mai târziu pentru el. 

Englezii se plâng de golul anulat

În al 7-lea minut de prelungire, Welbeck a reușit să egaleze, dar arbitrul olandez Makkelie a anulat golul pentru fault în atac la De Gea. "Acel gol ar fi trebuit validat", spune selecționerul Southgate. "Danny doar a stat acolo, nu l-a incomodat deloc pe De Gea. Nu din cauza lui a scăpat portarul mingea".

Harry Kane l-a completat: "Arbitrul a greșit. Toată lumea a văzut că trebuia să fie gol valabil".

Vezi și: LIGA NAȚIUNILOR // FOTO Spania se impune pe Wembley în șocul serii + Elveția a făcut show cu Islanda / Rezultate + marcatori

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează