INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ansu Fati, apărat de Griezmann + Barcelona îl dă în judecată pe ziaristul care l-a atacat rasist

Ansu Fati a devenit marți primul jucător cu două goluri înaintea majoratului, în istoria Ligii +22   FOTO
Ansu Fati a devenit marți primul jucător cu două goluri înaintea majoratului, în istoria Ligii

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2020 12:04 / Actualizat joi, 22 octombrie 2020 12:07

Atacantul Barcelonei, Antoine Griezmann, spune că ”Ansu Fati e un băiat excepțional ce merită respect”. ABC l-a comparat cu ”un negru care vinde ilegal pe străzi și fuge ca o gazelă când apare poliția”.

Nici după victoria cu 5-1 contra lui Ferencváros nu e liniște la Barcelona. Un atac cu tentă rasistă al unui ziarist, în cronica jocului, la adresa lui Ansu Fati a învolburat apele și a făcut clubul să dea în judecată ziarul ABC. Colegul Antoine Griezmann i-a sărit în apărare pe rețelele sociale: "Ansu e un băiat excepțional și merită respect ca orice ființă umană. Nu rasismului și proastei educații!". În 12h de la postare, peste 150.000 de useri au interacționat, aplaudându-l pe francez.

"Junglă în inima orașului"

Autorul articolului, Salvador Sostres, scria că "Fati are ceva din fuga unei gazele. Un foarte tânăr vânzător ilegal pe care-l vezi alergând în Paseo de Gracia când cineva strigă «Apă!"», anunțând astfel raidul Gărzii Urbane. Instantanee din junglă în inima orașului. Azi nu se mai întâmplă așa, întrucât pentru primarul Ada Colau infractorii sunt polițiștii, nu comercianții, ce nici nu mai trebuie să alerge. Este tare adevărat și că fără turiști în Barcelona afacerile acestora suferă foarte mult".

+18 FOTO

Regretă ofensele produse

Tardiv și-a cerut oficial scuze jurnalistul, în fața valului de critici generat în mediul online: "Unele expresii au fost catalogate în context rasist. Nu a fost absolut deloc în intenția sau opinia mea. Regret profund neînțelegerea creată și vreau să-mi cer iertare celor pe care astfel i-am ofensat". 

Real Madrid - Șahtior 2-3. Zinedine Zidane: „Mă doare, însă mă simt în stare să repar situația și asta vreau să încerc”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează