INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Antonio Conte nu are niciun dubiu: „Tottenham reprezintă provocarea cea mai mare a carierei”

Antonio Conte// foto: Imago
Antonio Conte// foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 12:30 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 14:43

Într-un lung interviu acordat pentru La Gazzetta dello Sport, Antonio Conte (52 de ani) vorbește despre obiectivele pe care și le-a propus la sosirea la Tottenham, dar mai ales revine la experiența câștigătoare de la Inter și la motivele despărțirii neașteptate de clubul nerazzurro.

Prezentul reprezintă o provocare uriașă, cea mai dificilă din cariera lui Antonio Conte. Trecutul recent, capodopera lui profesională. 

„Nu am făcut niciodată alegeri comode, mereu am preluat echipe ce traversau momente dificile și nu credeam acum 6 luni că mă voi reîntâlni cu Lukaku și Ronaldo în Premier”.

Antonio Conte, atras de proiectul Spurs

„Perioada cu Inter, recompensată cu un scudetto, a cărui esență extraordinară va fi mai bine înțeleasă în timp datorită cantității de muncă depusă în doar doi ani pentru a-l câștiga, demolând monarhia sportivă Juventus, mi-a lăsat multe toxine de eliminat.

O muncă atotcuprinzătoare și foarte grea, culminată cu bucuria pentru performanța obținută, dar și cu marea dezamăgire pentru schimbarea programelor și perspectivelor patronatului care au dus la inevitabila despărțire. 

Proprietarul Levy m-a dorit cu orice preț la Londra, am fost atras de proiect și de vizuine”, a declarat antrenorul italian, rămas numai patru luni pe tușă și atras de come-back-ul în Premier League, „un campionat cu un farmec irezistibll, care te face mai bun și unde se respiră mai puțin venin ți polemici”.

Kevin de Bruyne, testat pozitiv cu Covid-19 » Ce partide va rata mijlocașul lui City
MANCHESTER CITY
Kevin de Bruyne, testat pozitiv cu Covid-19 » Ce partide va rata mijlocașul lui City

Conte: „Italia trebuie să-și regăsească magia"

O lungă pledoarie în care Conte explică motivele pentru care a ales-o pe Tottenham, analizând diferențele dintre Premier (tactic, fizic, tehnic) și Serie A. Dar și o privire mai analitică asupra campionatului italian, prevestind o cursă în trei între Napoli, Milan și Inter pentru primul loc. 

Antonio a analizat și șansele de calificare ale naționalei Italiei, angrenată în playoff-ul mondial din martie. Pentru Conte, squadra azzurra va reuși, chiar trebuie să o facă, „dar să aibă grijă la Portugalia, adversarul absolut de evitat, o echipă puternică, tehnică și care nu înseamnă doar Cristiano Ronaldo. 

Italia are nevoie să-și regăsească magia, alchimia justă și furia. Și trebuie ca stelele să se alinieze din nou, ca la Euro 2020”. Un accent, pus nu întâmplător, pe forța colectivului, care a fost întotdeauna punctul de sprijin al gândirii sale fotbalistice.

Harry Kane este un jucător de top, înțelege totul imediat, aplică după un minut ce i-ai cerut la antrenamente. Are talent și inteligență, puțini sunt ca el 

- Antonio Conte, antrenor Spurs

Intensitatea muncii, atenția la detalii și tactica. Dacă aceste trei lucruri funcționează, putem visa chiar și la locul patru care ne va duce în Liga Campionilor 

-Antonio Conte, antrenor Spurs

Citește și:

Antrenorii lui Werder Bremen, anchetați după ce ar fi utilizat certificate de vaccinare false! Au cerut rezilierea contractelor

Șeful lui Juventus, încântat de un român! L-a prezentat acționarilor: „Mare valoare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează