INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Antonio Conte își anunță revenirea în circuit: „Visez să câștig Liga Campionilor. Alții așteaptă să celebreze falimentul meu!”

Antonio Conte / Foto: Imago
Antonio Conte / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 16:28 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 17:01

Antonio Conte (54 de ani), antrenorul liber din 26 martie 2023, după ce a fost demis de la Tottenham, așteaptă să preia o echipă: „Cine mă angajează vrea să câștige trofee, iar eu nu accept decât acest obiectiv. Sunt pregătit să antrenez din nou. Vin să fac performanță, nu să ofer spectacol!”.

Un cunoscut antrenor italian se pregătește să reintre în circuit, după aproape 11 luni pe bară. Antonio Conte a lăsat în urmă experiența de la Londra cu Tottenham, al cărei manager a fost între 2 noiembrie 2021 și 26 martie 2023, și așteaptă oferte. 

Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare
STRANIERI
Gaziantep s-a convins de Drăguș » Se repetă povestea cu Maxim! + Un singur motiv de îngrijorare

Fostul selecționer al squadrei azzurra a anunțat, într-un interviu acordat pentru Daily Telegraph, că „sunt gata să antrenez din nou. Fanii trebuie să știe că vin să fac performanță, nu să ofer spectacol Pentru că echipa care mă angajează dorește să câștige trofee, nu să sărbătorească un loc 4!"

Conte: „Îmi iubesc trecutul, însă așteptarea pe care o implică e mereu foarte mare"

Tehnicianul de 54 de ani și-a expus foarte clar filozofia și le-a transmis un mesaj haterilor: „Visez să câștig Liga Campionilor. Alții abia așteaptă să celebreze falimentul meu. Pentru mine acum este imposibil să lucrez pentru un club care aspiră doar să facă spectacol, pentru că așteptările față de mine sunt legate exclusiv de succes.

Îmi iubesc trecutul, însă, în același timp, așteptarea pe care o implică este mereu foarte mare. Iar dacă nu câștigi, înseamnă că ai eșuat.

Sunt sincer, urăsc minciunile. Asta mă poate ajuta uneori sau uneori mă poate răni. Dar prefer să tac decât să spun o minciună bună, chiar și în relația cu jucătorii mei. În timpul sezonului se poate întâmpla să ai nevoie de un dialog sincer, care poate fi pozitiv sau negativ
Antonio Conte, antrenor italian

Conte: „Echipele de top pe care le-am pregătit în carieră mi-a cerut mereu să câștig"

Opțiunea ideală este și să distrezi oamenii, și să câștigi! Trofeele sunt o responsabilitate mare, uriașă. Ele sunt acolo pentru a-ți aminti «Hei, uite că trebuie să câștigi! Ai făcut-o în trecut și trebuie să continui să o faci». Dacă scopul final este să câștigi campionatul și să ridici trofee, este important și să oferi spectacol pentru public. 

Dar să fii o echipă axată pe distracția fanilor nu este suficient dacă vrei să câștigi. Știu acest lucru, pentru că cluburile de top pe care le-am antrenat în cariera mea mi-au cerut întotdeauna să obțin victoria".

Conte: „Unica mea problemă este că am prea multă energie și îmi deranjez soția"

Antonio Conte a dezvăluit de ce a ales să-și ia un an sabatic: „Mi-am luat acest timp pentru mine, pentru familia mea și pentru a-mi vizita părinții. Tatăl meu m-a îndemnat să mă întorc repede, dar este important să mă reîncarc, fizic și mental. Acum, singura mea problemă este că am prea multă energie și îmi deranjez soția. 

Sincer, într-o zi aș vrea să ridic Liga Campionilor în calitate de antrenor. Dar știu că este foarte dificil, lui Guardiola i-au trebuit șapte ani la Manchester City. Aș vrea ca, până ce mă retrag, să-i fac o bucurie tatălui meu și să cuceresc Liga.

Pentru mine, să sărbătoresc locul patru și accesul în Liga Campionilor a fost foarte ciudat. La finalul meciului cu Norwich i-am chemat pe cei din staff și le-am spus «Atenție, nu vă obișnuiți să sărbătoriți un loc în Ligă”!». Cu acea ocazie am făcut tot ce ne-a stat în putință, de pe nouă pe locul patru, cu toate problemele cu care ne-am confruntat. Un miracol
Antonio Conte, antrenor italian

8trofee a câștigat Antonio Conte ca antrenor la Juventus, Chelsea și Inter. Ca jucător, a cucerit 12 trofee, inclusiv Liga Campionilor

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren
STRANIERI
Expertul Maxim a ajuns să aibă fobie! » Ce îl neliniștește pe teren
Performanța fotbalistului din Superliga » Pe ce loc se află în topul celor mai fideli jucători din lume!
STATISTICĂ
Performanța fotbalistului din Superliga » Pe ce loc se află în topul celor mai fideli jucători din lume!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
makensen
makensen  •  15 Februarie 2024, 00:27

Imi place omul Conte, dar echipele antrenorului sunt de neprivit. La Milan nu va ajunge, desi Pioli e la nivelul "banter era", adica foarte slab. Dar nu poti sa inlocuiesti orbul cu chiorul. Anul trecut, in optimi, Tottenham era singura echipa din afara Italiei pe care putea Milan s-o scoata. Fiindca era antrenata de Conte, s-a aparat jos tot meciul, fara pressing fara ritmul ala infernal de Premier League caruia Milan nu i-ar fi facut fata (dovada ca in grupe Chelsea s-a distrat cu ea, iar anul trecut Liverpool a zdrobit-o)

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Februarie 2024, 17:12

Altul preocupat mai mult de hateri decât de el… s-a zvonit că s-ar fi înțeles să preia Milanul din vară. Sper să nu fie cazul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close