INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO+FOTO Antonio Conte, cu ochii în lacrimi după moartea fizioterapeutului lui Spurs: „M-a lovit foarte mult în plan emoțional”

Antonio Conte, Foto: Imago Images
Antonio Conte, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 12:16 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 13:23

Meciul jucat sâmbătă de Tottenham, 1-0 cu Brighton, a fost o suferință pentru Antonio Conte (53 de ani). Înainte, s-a ținut un minut de reculegere în memoria lui Gian Piero Ventrone, decedat joi, după o suferință îndelungată din cauza leucemiei, la 62 de ani. 

Jucătorii i-au adus un omagiu înainte de meci fizioterapeutului lui Spurs, purtând tricouri cu mesajul „Mereu în inimile noastre, Gian Piero”. 

La finalul întâlnirii, căpitanul Hugo Lloris a fost surprins în timp ce ținea în mână un tricou cu numele lui „Gian Piero Ventrone”, în fața fanilor care au făcut deplasarea de la Londra.

Descoperire incredibilă: plantație de marijuana în vila de un milion de lire a fostului jucător de la Liverpool
ANGLIA
Descoperire incredibilă: plantație de marijuana în vila de un milion de lire a fostului jucător de la Liverpool

Antonio Conte, lacrimi pentru prietenul dispărut

Și compatriotul nu era doar fizioterapeutul lui Spurs, unul dintre cei mai cunoscuți în lumea fotbalului, ci și un prieten de-ai lui Conte. Tulburat, emoționat, managerul lui Tottenham a izbucnit în plâns. Victoria cu Brighton (1-0) i-a mai alinat bucuria.

„Situația aceasta m-a lovit foarte mult în plan emoțional. Când se întâmplă să treci prin astfel de situații, este foarte dificil să-ți ascunzi sentimentele în fața jucătorilor și a celorlalți oamenii. În același timp, am văzut multă solidaritate. Jucătorii și întregul club au fost cu adevărat devastați de durere. Sentimentul a fost foarte urât pentru că în doar 11 luni, de când era la Tottenham, cred că Gian Piero le-a ajuns tuturor la inimă”, a declarat Antonio Conte după meci.

Antonio Conte: „A fost foarte greu să ne concentrăm asupra jocului”

Antonio Conte a recunoscut că a fost dificil pentru echipă să joace sâmbătă, meci care a venit la doar câteva zile după moartea lui Ventrone.

Antonio Conte, cu ochii în lacrimi după moartea fizioterapeutului lui Spurs: „M-a lovit foarte mult în plan emoțional”
Son Heung-min, Foto: Instagram

„Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Sunt mândru să fiu antrenorul acestei echipe. Trebuie să fiu sincer, a fost foarte, foarte greu pentru noi să ne concentrăm asupra jocului, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei zile a fost incredibil. Știam că situația era cu adevărat problematică după meciul cu Frankfurt (n.r.- meciul de miercuri, din Liga Campionilor), dar nimeni nu se putea aștepta la această situație. 

O să mergem cu toții la înmormântare. Vreau să-i îmbrățișez pe cei din familie, să le spun fiului și fiicei sale că trebuie să fie puternici, pentru că Gian Piero era puternic, un personaj puternic. El nu vrea să ne vadă nefericiți. Suntem cu adevărat devastați de durere”, a adăugat Antonio Conte, potrivit Sky Sports.

Antonio Conte, cu ochii în lacrimi după moartea fizioterapeutului lui Spurs: „M-a lovit foarte mult în plan emoțional”
Hugo Lloris, Foto: Instagram

Harry Kane i-a dedicat golul lui Gian Piero Ventrone

Harry Kane a contribuit la succesul pe care Tottenham l-a obținut cu Brighton, iar atacantul englez i-a dedicat golul lui Gian Piero Ventrone, arătând spre cer cu degetul. 

„A fost o săptămână dificilă și a fost frumos să obținem victoria. Sunt devastat de moartea lui Gian Piero. Un om cu adevărat remarcabil. Cuvintele și înțelepciunea lui vor trăi cu mine pentru tot restul vieții mele și sunt doar recunoscător că am avut ocazia să petrec timp cu el. Odihnește-te în pace, profesore”, a spus Kane pe contul său de Instagram.

CV Gian Piero Ventrone

Ventrone a ajuns la Spurs alături de Antonio Conte în noiembrie 2021. Preparatorul fizic a lucrat la Juventus din 1994 până în 2004, perioadă în care Conte a jucat la Juventus, lucrând sub comanda lui Marcelo Lippi și Carlo Ancelotti. 

Preparatorul fizic a făcut parte din staff-ul lui Lippi și atunci când Italia a câștigat Cupa Mondială din 2006 în Germania.

Gian Piero Ventrone era unul dintre cei mai cunoscuți fizioterapeuți din lumea fotbalului. Italianul se ocupa de pregătirea fizică a jucătorilor lui Tottenham, iar în acest sezon, echipa lui Conte a alergat mai mult decât orice altă echipă din Premier League.

VIDEO. Rezumatul meciului Brighton - Tottenham (0-1)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Jurgen Klopp, dezamăgit de Liverpool după înfrângerea suferită în fața lui Arsenal

Barcelona, victorie chinuită în La Liga! Vedeta de la Celta Vigo surprinde: „Egalul nu ne-ar fi mulțumit! Au tras de timp pe final”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează