INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUEDIA

Antrenor în scaun cu rotile! » Fostul adversar al ”tricolorilor” în sferturile CM 1994 a învins de două ori cancerul

Klas Ingesson n-a stat pe gînduri cînd i s-a propus, acum 6 luni, să treacă la seniorii lui Elfsborg +3   FOTO
Klas Ingesson n-a stat pe gînduri cînd i s-a propus, acum 6 luni, să treacă la seniorii lui Elfsborg

Articol de - Publicat miercuri, 09 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 aprilie 2014 00:19

Klas Ingesson, fost mijlocaş, 45 de ani, suferă de osteoporoză cauzată de mielomul multiplu, riscînd să-şi rupă picioarele dacă merge. Tehnicianul lui Elfsborg şi-a fracturat recent o mînă în vestiar.

A învins de două ori cancerul şi luptă în continuare cu efectele bolii, ce i-a măcinat corpul. Aşa cum o făcea în teren cînd era la Goteborg, Malines, PSV, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille şi Lecce.

Klas Ingesson, "Gigantul bun", cum l-au poreclit italienii, n-a abandonat fotbalul după ce-a aflat că suferă de mielom multiplu în 2008, la un deceniu de la retragerea din "naţionala" Suediei. La 45 de ani, fostul mijlocaş o antrenează pe Elfsborg, chiar dacă e obligat să stea în scaunul cu rotile!

"Nu ştiu cînd voi merge"
Ingesson nu vrea să fie compătimit, dar imaginea sa după prima victorie din acest campionat, 3-1 cu Hacken, bucurîndu-se lîngă jucători şezînd, cu braţul drept sus şi cel stîng în ghips, i-a impresionat pînă la lacrimi pe fani.

"Nu ştiu cînd mă voi putea ridica în picioare. Mergeam în cîrje, dar am căzut în vestiar şi mi-am fracturat mîna. De-atunci mă tem să nu-mi rup şi picioarele", a povestit suedezul.

Transplant de celule stem
Fostul adversar al României din tristul "sfert" de la CM 1994 are mari dureri din cauza osteoporozei, sechelă a mielomului multiplu (un tip de tumoare a sîngelui care afectează grav sistemul imunitar). Tratamentul cu citostatice a fost urmat anul trecut şi de un transplant făcut cu propriile celule stem.

2008, în decembrie, este anul în care Klas Ingesson a fost diagnosticat prima dată cu mielom multiplu

16 meciuri are Ingesson pe banca lui Elfsborg, 9 victorii, două remize şi 5 eşecuri în toate competiţiile

"Nu mă doare cînd stau în scaun. Trebuie să am mare grijă să nu cad şi să nu-mi rup oasele. Ar putea dura un an-doi pînă mi se întăresc muşchii şi oasele" (Klas Ingesson, antrenor Elfsborg)

"Fizic şi mental n-am nici o problemă să antrenez. Cer să fiu judecat ca un om normal, numai pe baza rezultatelor şi competenţei mele, nu ca şi condiţie fizică" (Klas Ingesson, antrenor Elfsborg)

Citește și:

Două gafe colosale » Decizii incredibile luate de Turpin în Germania - Scoția, debutul la EURO 2024
Euro 2024
Două gafe colosale » Decizii incredibile luate de Turpin în Germania - Scoția, debutul la EURO 2024
Nemții de rând strâng bidoanele aruncate » Cât iau pe reciclarea unui PET
Euro 2024
Nemții de rând strâng bidoanele aruncate » Cât iau pe reciclarea unui PET
Lovitură! Constantin Budescu revine în Superligă! A bătut palma cu noua echipă, unde merge și Dragoș Grigore!
Superliga
Lovitură! Constantin Budescu revine în Superligă! A bătut palma cu noua echipă, unde merge și Dragoș Grigore!

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (5)
flaviulucianr
flaviulucianr  •  09 Aprilie 2014, 10:26

Klas Ingesson a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai acelei generatii de exceptie a Suediei din 1994, alaturi de Thomas Ravelli, Tomas Brolin, Martin Dahlin, Kennet Andersson....mai erau jucatori foarte buni in acea generatie ca: Joachim Bjorklund, Hakan Mild si Patrik Andersson....tot atunci aparea si un viitor nume mare al Suediei, jucatorul lui Feyenoord atunci, pe numele sau Henrik Larsson (avea deja 23 de ani), a carei ascensiunea a inceput de la acel turneu final, facand ulterior istorie pentru Celtic si Barcelona Sa iti dea Bunul Dumnezeu sanatate si putere sa reusesti in lupta ta si in tot ceea ce iti propui, Klas Ingesson! chiar a fost un mare jucator al Suediei si nu numai.

strazi1
strazi1  •  09 Aprilie 2014, 10:09
Postat de maistor_kokir pe 09 Aprilie 2014, 09:36

cred ca si fotbalul e una din cauzele bolii de care sufera (poate chiar cauza principala) , cei ce ziceau ca acei fotbalisti care jucau in '94 in america la 45 grade celsius, sunt eroi , aveau perfecta dreptate ...

ahahahahahah, ba esti bou? Da aia de monteaza acoperise laminate vara cum e, sau n-ai fost in afara sa vezi cum se lucreaza..esti varzaaa ....pfffff

bamse1901
bamse1901  •  09 Aprilie 2014, 09:44

multa bafta Klas!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează