INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Anunțul de ultimă oră pe care Horațiu Moldovan nu voia să-l audă. „Avem cel mai bun portar din lume!”

Horațiu Moldovan doar se antrenează cu Atletico / Foto: Imago
Horațiu Moldovan doar se antrenează cu Atletico / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 15:55 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 16:45

Horațiu Moldovan (26 de ani), portarul transferat de la Rapid, păstrează șanse infime să debuteze la Atletico până la finalul acestei stagiuni. Mesajul postat de clubul madrilen, pe varianta de limba engleză, nu lasă urme de îndoială în privința lui Jan Oblak. Portarul sloven are 12 meciuri fără gol primit și 56 primite în 45 de meciuri.

Transferat în mercato din iarnă de la Rapid, Horațiu Moldovan trebuie să se resemneze că nu va prinde vreun minut pe finalul acestei stagiuni, în campionat sau în Ligă. Antrenorul Diego Simeone nu l-a folosit decât pe Jan Oblak, pe care Atletico îl consideră de neînlocuit.

Imagini SENZAȚIONALE din Spania » Un milion de oameni au sărbătorit prima Cupă după 40 de ani
SPANIA
Imagini SENZAȚIONALE din Spania » Un milion de oameni au sărbătorit prima Cupă după 40 de ani

Dovadă și mesajul postat astăzi pe contul de Twitter al grupării „colchonera", versiunea de limbă engleză, alături de o poză a goalkeeperului de 31 de ani: "Dacă îl avem pe cel mai bun portar din lume, asta este!".

Acum un an, Oblak a fost out din cauza spatelui!

Oblak mai are contract cu Atletico până pe 30 iunie 2028 și nu lasă locul nimănui nici în partidele din Cupa Regelui. Nu se prea accidentează și nici nu primește cartonașe galbene (are unul singur în 45 de partide), iar "roșii" nici atât! A bifat 4.140 de minute în toate competițiile în care formația din capitala Spaniei a evoluat. Jan a închis buturile în 12 întâlniri și are o medie de 1,24 goluri primite pe meci.

Anunțul de ultimă oră pe care Horațiu Moldovan nu voia să-l audă. „Avem cel mai bun portar din lume!”
Jan Oblak a cucerit de cinci ori titlul de cel mai bun portar din LaLiga / Foto X Atletico

Ultima problemă medicală serioasă a avut-o Oblak în urmă cu aproape un an, o accidentare la spate, din cauza căreia a ratat șase jocuri la club și două la națională, în perioada 26 aprilie - 4 iunie. A mai rămas în afara lotului în alte trei partide, două din campionat și una din Ligă. În sezonul trecut, a bifat 38 de jocuri.

Al 11-lea portar din lume după cota de piață

Jan Oblak este în acest moment cotat la 30 de milioane de euro de portalul Transfermarkt.de, fiind al 11-lea portar din lume, într-un top condus de Diogo Costa (45 de milioane) de la FC Porto.

Și este al doilea în ierarhia celor mai valoroși jucători ai lui Cholo Simeone, după fundașul dreapta argentinian Nahuel Molina (35 de milioane de euro), și la egalitate cu Rodrigo De Paul, Marcos Llorente și Arthur Vermeeren. Moldovan se află la 2,5 milioane de euro, o cotă de piață de trei ori mai mare decât suma achitată lui Rapid (800.000).

Cel mai sus a ajuns Jan Oblak în decembrie 2019, când se situa la 100 de milioane de euro. Acum un deceniu, în momentul transferului de la Benfica, valora 16 milioane, fix suma plătită de clubul spaniol pentru internaționalul sloven ajuns acum la 62 de selecții.

4trofee a cucerit Jan Oblak în tricoul lui Atletico Madrid, pe lângă cele trei câștigate cu Benfica

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Se răzgândește Xavi? Condițiile pe care antrenorul i le pune lui Joan Laporta pentru a nu mai pleca la vară
SPANIA
Se răzgândește Xavi? Condițiile pe care antrenorul i le pune lui Joan Laporta pentru a nu mai pleca la vară
Nouă revoluție VAR: ofsaid semiautomat! Premier League inovează, ca să scurteze timpul deciziilor
PREMIER LEAGUE
Nouă revoluție VAR: ofsaid semiautomat! Premier League inovează, ca să scurteze timpul deciziilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  12 Aprilie 2024, 20:14

Thibaut Courtois este atunci cel mai bun portar din galaxia noastră dacă Oblak este cel mai bun din lume(ca să vezi ce mică e lumea )!

talpaiadului
talpaiadului  •  12 Aprilie 2024, 16:22

Portughezii, de la portari, jucatori si pana la antrenori, sunt supraevaluati in mod barbar. Diogo Costa cel mai valoros portar din lume? Nici pe departe.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează