INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Se răzgândește Xavi? Condițiile pe care antrenorul i le pune lui Joan Laporta pentru a nu mai pleca la vară

Venit în noiembrie 2021, Xavi Hernandez are 134 de meciuri pe banca Barcelonei / Foto: Guliver/Getty Images)
Venit în noiembrie 2021, Xavi Hernandez are 134 de meciuri pe banca Barcelonei / Foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 13:34 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 13:47

Nu mai este atât de sigur că Xavi Hernandez (44 de ani) se va despărți de Barcelona la finele sezonului. Potrivit Mundo Deportivo, antrenorul spaniol ar accepta să continue la echipa blaugrana dacă președintele Joan Laporta îi va garanta că lotul va fi întărit la vară și că nu va fi vândut niciun titular pentru a face rost de bani.

O neașteptată răsturnare de situație ar face ca Barcelona să nu-și caute antrenor în vară. Deși a decis să nu mai continue pe banca tehnică a campioanei Spaniei, Xavi Hernandez ia în calcul ipoteza de a rămâne și stagiunea viitoare, renunțând la perioada de pauză pe care și-ar dori să o ia pentru a petrece mai mult timp cu familia.

Într-un editorial din Mundo Deportivo, Fernando Polo susține că totul ar depinde de președintele clubului. Dacă Joan Laporta acceptă condițiile puse de Xavi, acesta din urmă nu va renunța la postul deținut în prezent și-și va duce la capăt contractul scadent la 30 iunie 2025. „Anunțul plecării a produs șocul dorit la echipă, care se bate pentru a obține măcar un trofeu”, scrie ziarul catalan.

Dennis Man, în luptă cu recordurile Seriei B în acest sezon de top. Noile statistici ce uimesc!
ITALIA
Dennis Man, în luptă cu recordurile Seriei B în acest sezon de top. Noile statistici ce uimesc!

Contează și rezultatele, dar și garanțiile primite

„Deciziiile luate îi dau dreptate lui Xavi. Pariul pe tineri precum Lamine Yamal și Pau Cubarsi a dat aripi unei echipe în care veteranii, împinși de jucătorii tineri, și-au intrat în sfârșit în ritm. Revenirea de formă a lui Lewandowski, Gündogan, Koundé și Raphinha sunt certitudini palpabile, iar asta s-a și observat foarte mult în jocul echipei în ultimele săptămâni.

Apropiații antrenorului sunt de acord că rezultatele contează pentru continuitatea sa, dar că va fi foarte important să i se ofere garanția că echipa poate avea întăririle de care crede că are nevoie și că jucătorii pe care îi consideră esențiali în angrenajul blaugrana nu vor pleca. Asta pentru a se lupta să câștige Liga și campionatul", a explicat publicația catalană.

Bernardo Silva, Kimmich și Zubimendi pe listă!

„Xavi consideră în continuare că echipei îi lipsește un mijlocaș de bandă și un mijlocaș central. Favoriții săi sunt Zubimendi și Kimmich pentru mijlocul terenului și Bernardo Silva ca inter, dar investiția necesită mulți bani pentru a se încadra în regula de fair-play a salariilor, un euro cheltuit pentru un euro încasat", scrie MD.

În plan personal, Xavi a spus clar că vrea să plece și să se odihnească alături de familie. Cu toate acestea, va fi greu pentru familie să-i scoată Barca din cap dacă Laporta îl convinge să rămână. Însă totul trebuie să fie acoperit de fapte și nu doar cu promisiuni
Mundo Deportivo, cotidian catalan

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Lovitură MAJORĂ pentru granzi în Premier League! Măsură spectaculoasă, care poate schimba tot
ANGLIA
Lovitură MAJORĂ pentru granzi în Premier League! Măsură spectaculoasă, care poate schimba tot
Ca în Evul Mediu! Cum a fost bătut un jucător al lui Al-Ittihad de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei!
ARABIA SAUDITĂ
Ca în Evul Mediu! Cum a fost bătut un jucător al lui Al-Ittihad de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
francescoli1974
francescoli1974  •  12 Aprilie 2024, 14:08

Eu ca simpatizant Real Madrid îmi doresc cel mai mult ca Xavi să continue la Barca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează