INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Anunț teribil! » O legendă a fotbalului suferă de Alzheimer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2015 10:49

Bayern Munchen a dezvăluit că Gerd Muller, care va împlini 70 de ani pe trei noiembrie, suferă de Alzheimer.

Fostul legendar atacant bavarez din perioada 1964-1979 este internat într-un centru specializat de cînd a aflat că are teribila maladie.

"Din februarie 2015, Gerd Muller a fost tratat cu mult profesionalism și are un puternic suport din partea familiei", au scris cei de la Bayern într-un comunicat oficial.

Muller este considerat unul dintre cei mai buni atacanți din istorie, marcînd 533 de goluri în 585 de meciuri. Neamțul a fost campion mondial în 1974 și campion european și a deținut pînă în 2012 recordul de cele mai multe goluri marcate într-un sezon, 91.

"A fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume. Fără el, Bayern și fotbalul german nu ar mai fi ceea ce înseamnă azi", Rummenigge, președintele clubului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
radikworld
radikworld  •  08 Octombrie 2015, 00:57

de unde asa record de 91 de goluri intr-un sezon? ..............e o eroare sau chiar exista asa record????????????

gica.paunescu
gica.paunescu  •  07 Octombrie 2015, 13:39

L-am urmarit si eu jucand pe Gerd Muller; intr-un meci la Bucuresti, cu Steaua, in primavara lui '73 , cred; s-a terminat 1-1 , a fost un rezultat bun ptr. noi, la acea vreme; si dupa aceea, finala de la Munchen din 1974 ( prezentata in intervalul minutelor 4-5 din filmul atasat acestui articol ); nu l-am recunoscut in imaginea postata la articol, pare a fi mai degraba Dragos Bucur, actorul roman contemporan, peste vreo 25-30 de ani; e regretabil ca filmuletul, indiferent de cine l-a compilat, nu pastreaza o cronologie a prezentarii ; ba chiar imi pare ca vad faze prezentate de doua ori ( cea in care, in tricou rosu, inscrie la poarta din dreapta imaginii, prezente in prima si a doua parte a filmuletului- intervalul min. 2:50-3:00, si 6:35-6:45 si golul marcat Olandei in '74, intervalul min. 4-5 si ultima faza din filmulet). Altfel, vedem ca toti inaintam in varsta, iar unii au si nesansa sa ,, se-ntalneasca'' cu nenea Alzheimer. C-asa e-n viata...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează