INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2024

VIDEO Aproape de o tragedie! Ce s-a întâmplat cu avionul care transporta naționala Gambiei la Cupa Africii

Saidy Janko // Foto: Imago
Saidy Janko // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 12:10 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:11

După 32 de ore petrecute pe drumul din Arabia Saudită spre Gambia, cu escale la Istanbul și Casablanca, naționala Gambiei s-a îmbarcat într-un avion ce a avut, la 9 minute de la decolare, probleme grave în alimentarea cu oxigen. Pilotul a luat decizia de a ateriza de urgență în capitala Banjul.

Panică maximă în avionul care trebuia să ducă una dintre echipele calificate la Cupa Africii pe Națiuni la competiția ce va debuta sâmbătă, în Coasta de Fildeș. 

L-a dat matematica de gol! Fotbalist african, născut la 4 ani după decesul mamei sale! La ce campioană din Europa joacă acum
CAN 2024
L-a dat matematica de gol! Fotbalist african, născut la 4 ani după decesul mamei sale! La ce campioană din Europa joacă acum

„La doar o jumătate de oră de o tragedie aviatică. Fundașul de 28 de ani, Saidy Janko (Young Boys), a declarat că nu vrea să moară în încercarea de a ajunge la CAN 2024", a titrat tabloidul The Sun.

S-au plâns de dureri de cap și amețeli

Ce s-a întâmplat cu zborul programat de la Banjul, capitala Gambiei? După numai nouă minute de la decolarea aeronavei, piloții au anunțat că s-a defectat instalația de alimentare cu oxigen, moment în care s-a dat alarma în rândul pasagerilor din avion. 

În situația de urgență apărută, căpitanul a decis să facă o aterizare de urgență în locul de unde plecase avionul!

Potrivit mărturiei aceluiași mijlocaș trecut și pe la Manchester United, „mai mulți jucători au acuzat mari dureri de cap și amețeli extreme, din cauza lipsei de oxigen".

Saidy Janko: „Piloții ne-au salvat viața!”

Janko a criticat decizia federației din Gambia de a apela la un asemenea avion, considerând ca „inacceptabile" condițiile de zbor. „După un drum de 32 de ore, plecând din Arabia Saudită, unde am făcut un stagiu de pregătire pentru CAN 2024, și având ca destinație Gambia, cu escale la Istanbul și Casablanca, trebuia să ajungem fără probleme în Coasta de Fildeș, trecând prin Gambia. De cum am intrat în micul avion închiriat de federație, am simțit că e prea cald, unii jucători transpirau exagerat.

Debutul este programat pe 17 ianuarie

Piloții ne-au asigurat că, după ce vom ajunge la o înălțime mai mare, va porni și aerul condiționat. Lumea a început să ațipească imediat ce s-a așezat pe scaune, pregătindu-se pentru decolare. Nici nu vreau să îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat cu noi la expunerea prelungită într-un aer lipsit de oxigen. 

3adversare va avea naționala Gambiei în grupa C de la CAN 2024: Senegal, Camerun și Guineea

Piloții au reacționat însă rapid și practic ne-au salvat viața. Cineva trebuie să plătească pentru această situație. Am informat federația africană despre acest incident". Selecționata Gambiei a revenit la CAN după nouă ani de absență și va debuta în grupa C pe 15 ianuarie, în meciul cu Senegal, programat pe Charles Konan Banny Stadium.

VIDEO Flash News » Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham

Citește și alte știri de fotbal internațional

Refuzată de Drăgușin, Bayern Munchen a adus alt fundaș: „Am ajuns la un club uimitor!”
BUNDESLIGA
Refuzată de Drăgușin, Bayern Munchen a adus alt fundaș: „Am ajuns la un club uimitor!”
Titular în primele meciuri din preliminariile EURO 2024, Drăgușin e categoric: „Când joc cu presiune sunt mai concentrat”
EURO 2024
Titular în primele meciuri din preliminariile EURO 2024, Drăgușin e categoric: „Când joc cu presiune sunt mai concentrat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Ianuarie 2024, 13:02

Vezi ba ca ai confundat la greu Gambia, care este subiectul, cu Zambia, care nu are treaba, se afla la vreo 3 mii de km distanta de Banjul/Gambia...)) Eu inteleg ca sunt multi *** si inculti in Ro, dar putina decenta nu strica, uitati-va pe Google daca la Geografie ati fost multimea vida. Pentru azi nu te platesc. )

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close