INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2030

Decizie-surpriză luată de Arabia Saudită » Asiaticii nu mai vor să organizeze Campionatul Mondial din 2030

Mohammed bin Slman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. 
Foto: Imago
Mohammed bin Slman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 08:00 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 08:42

Arabia Saudită și-a anunțat retragerea din inițiativa de a organiza, în 2030, alături de Grecia și Egipt, Campionatul Mondial. 

Faisal bin Farhan Al Saud (48 de ani), ministrul de Externe al Arabiei Saudite, a contactat, în decursul zilei de joi, omologii din Egipt și Grecia, pentru a-i anunța că saudiții se retrag din cursa de a organiza cel mai important turneu de fotbal din lume, scrie cotidianul spaniol Marca. 

Încă un transfer și Becali își face pofta! FCSB se transformă: cum arată formula de Europa și cea de Liga 1 + 3 vedete pierd echipa de bază
FCSB
Încă un transfer și Becali își face pofta! FCSB se transformă: cum arată formula de Europa și cea de Liga 1 + 3 vedete pierd echipa de bază

Arabia Saudită s-a retras din cursa pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030

Sursa citată mai arată că Faisal bin Farhan Al Saud le-ar fi spus celor din Egipt și Grecia că aceste 3 țări nu au vreo șansă de câștig în fața celorlalte 3 țări care candidează împreună pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030: Spania, Portugalia și Maroc. 

Marocul este înlocuitoarea Ucrainei în acest „trident”. Inițial, țara vecină își anunțase intenția de a organiza Campionatul Mondial din 2030, alături de Spania și Portugalia. 

Între timp, oficialii ucraineni au renunțat însă la această idee. Principalul motiv invocat de ucraineni este războiul declanșat de Rusia, care durează de un an și patru luni. 

Un altul: arestarea lui Andriy Pavelek, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, în noiembrie 2022. El a fost acuzat de de înșelătorie și spălare de bani.  

Uruguay, Argentina, Paraguay și Chile, celelalte țări care vor să organizeze Mondialul din 2030

Alte 4 țări, toate din America de Sud, și-ar dori să organizeze Campionatul Mondial din 2030: Uruguay, Argentina, Paraguay și Chile.

Organizatorii Campionatului Mondial din 2030 vor fi aleși la al 74-lea Congres al FIFA, care va avea loc în anul 2024.

Citește și: 

Franța U21 învinge Italia U21 la Cluj » Toate rezultatele de la EURO 2023

https://www.gsp.ro/international/campionate/real-madrid-a-pus-ochii-pe-arda-guler-mesut-ozil-702043.html

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
ArchBishop
ArchBishop  •  23 Iunie 2023, 11:08
Postat de Dino pe 23 Iunie 2023, 10:19

Ce prostie sa organizezi impreuna cu o tara care este la mii de km una de alta. Mai urmeaza Noua Zeenlanda cu Mongolia si cu Cuba sa depuna canditatura comuna.

Pe de o parte ai dreptate, pe de alta, teoretic, mai multi oameni ar putea vedea meciurile din tribune: in loc sa concentrezi sute de mii / milioane de suporteri (si nu numai) intr-o arie relativ restransa, mai bine ii dispersezi in "centre de aglomerare".

Dino
Dino  •  23 Iunie 2023, 10:19

Ce prostie sa organizezi impreuna cu o tara care este la mii de km una de alta. Mai urmeaza Noua Zeenlanda cu Mongolia si cu Cuba sa depuna canditatura comuna.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează