CAMPIONATE  ·  SEXISM

”Arată-mi ce frumoasă ești, altfel nu joci în națională!” » Abuzuri grave! Scandalul de sexism merge până la Guvern

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2018 10:30

Scandalul a ajuns în Parlamentul de la Kabul, după ce 9 jucătoare afghane s-au plâns la FIFA. ”Sexul era folosit ca armă de presiune de antrenori și șefii federației”, dezvăluie fostul căpitan Khalida Popal.

Într-o țară măcinată de războaie și în care femeile sunt discriminate, și fotbalul are de suferit.

Un scandal de proporții a izbucnit la naționala feminină a Afganistanului, după ce 9 jucătoare excluse din echipă s-au plâns la FIFA. Au denunțat abuzurile sexuale sistematice practicate la federația de la Kabul, în care sunt implicați înalți oficiali și antrenori.

"Arată-mi ce frumoasă ești, pentru că doar fetele splendide joacă în națională!", era fraza repetată obsedant fotbalistelor aspirante la lotul reprezentativ. Și conexiunile mergeau până la Guvern!

Procuratura a intrat pe fir

Fostul căpitan al naționalei, Khalida Popal, a acuzat teroarea instaurată de președintele federal Keramuddin Karim, reclamând violențele sexuale suferite de unele colege.

"În loc să fie însă pedepsiți, vinovații au primit promovări. Sexul era folosit ca armă de presiune", a acuzat într-un interviu la BBC jucătoarea de 31 de ani, refugiată politic în 2011 în Danemarca.

khalida +3 FOTO

Khalida le-a dat curaj altor victime să-și povestească dramele și cum au fost obligate să-și ofere corpul ca marfă de schimb pentru un loc în națională.

FIFA a deschis o anchetă, președintele Ashraf Ghani a vorbit despre "un profund șoc național", iar Procuratura investighează cazurile. VIDEO+FOTO Derapaj pe scena de la Paris » Cel mai controversat moment de la gala Balonului de Aur: inclusiv Mbappe a rămas mască!La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (3)
miloguuu  •  05 Decembrie 2018, 12:53

respekt

alegsandru  •  05 Decembrie 2018, 11:06

#gsp #neomarxismforpeople #metoo #antifa #millenials #rezist #lgbt #obama #vegan #earthling #corruption

panalexan  •  05 Decembrie 2018, 10:56

Sursa?

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1