INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CIPRU

Teroare în Cipru » Arbitrii au intrat în grevă și campionatul s-a întrerupt! Care este motivul acțiunii disperate a acestora

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 22:57 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 23:24

Din cauza repetatelor acte de intimidare comise asupra lor, cu bombe, mașini incendiate și alte acte vandalice, arbitrii din Cipru au refuzat să mai oficieze și așteaptă intervenția federației. 

Prima divizie din Cipru s-a întrerupt, înainte de a se juca și ultimul meci al etapei a patra, Nea Salamina - Ethnikos Achna. Motivul neașteptatei decizii a federației este greva care a fost declanșată de arbitri. 

Într-o scrisoare trimisă către federație, arbitrii au explicat că „au ajuns la această acțiune din cauza repetatelor atacuri asupra lor și familiilor acestora, dar și a pasivității organelor judiciare competente, care n-au deschis niciun dosar penal. Ne exprimăm încă o dată marea îngrijorare față de actele de terorism ce continuă fără ca nimeni să ia vreo măsură”.

Cristi Balaj propune: „Istvan Kovacs să nu ne mai arbitreze niciodată, dar nici pe FCSB vreun arbitru din București!”
CFR CLUJ - PETROLUL 1-0
Cristi Balaj propune: „Istvan Kovacs să nu ne mai arbitreze niciodată, dar nici pe FCSB vreun arbitru din București!”

Au ajuns să aducă arbitri străini

Decizia extremă și disperată a arbitrilor ciprioți a venit ca o consecință logică a intimidării la care sunt supuși în mod constant și care i-a constrâns deja pe unii să stea deoparte și să oblige federația să aducă arbitri străini. Acum însă forul de la Nicosia s-a văzut în imposibilitatea de a mai asigura brigăzi pentru o întreagă etapă.

Nu este prima oară când se întâmplă ca arbitrii să fie ținta unor acte criminale. În iunie trecut, un dispozitiv exploziv a fost expediat la sediul Asociației Arbitrilor, iar acum trei ani o bombă a fost plasată chiar în mașina unui arbitru, provocând suspendarea campionatului pentru o săptămână. 

În 2015 a fost incendiată mașina mamei unui „central” suspectat că a participat la meciuri trucate.

S-a convocat o ședință de urgență

Federația a replicat cu un comunicat în care anunță că „vom proceda imediat la stabilirea unei întâlniri cu arbitri, dar și cu autoritățile statale competente, pentru a discuta problema siguranței arbitrilor, având ca obiectiv revenirea rapidă în iarbă”.

În prima ligă din Cipru avem șase jucători și un antrenor: Valentin Costache (Apollon Limassol), Vlad Dragomir și Adrian Rus ((Pafos), Daniel Celea (Nea Salamina Famagusta), Călin Popescu (Othellos Athienou) și Răzvan Grădinaru (Karmiotissa) plus Florin Bratu, care o pregătește pe Karmiotissa.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Spargere la restaurantul deținut de golgheterul Seriei A în noaptea de după derby » Ce pagubă au făcut hoții

Veste bună pentru Halep? » Absolvit de doping! Fotbalistul a câștigat apelul formulat la TAS și scapă de suspendare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Septembrie 2023, 10:32

Acolo trebuie duși Colțescu, Kovacs, Bârsan, Feșnic și compania.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  19 Septembrie 2023, 23:43

...bine ...bine ...greva ...dar n a murit nimeni ...iar greseli ale arbitrilor au fost cu nemiluita ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează