INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Veste bună pentru Halep? » Absolvit de doping! Fotbalistul a câștigat apelul formulat la TAS și scapă de suspendare

Jose Luis Palomino // Foto: Imago
Jose Luis Palomino // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 18:40 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 21:56

José Luis Palomino (33 de ani), fundașul Atalantei, a scăpat de suspendare și la Tribunalul de la Lausanne. Tribunalul Național Antidoping din Italia îl absolvise deja, considerând că proba pozitivă din iulie 2022 a fost rezultatul administrării involuntare a clostebolului dintr-o cremă administrată.

José Luis Palomino răsuflă ușurat, a ieșit cu bine din scandalul de doping în care a fost implicat din iulie 2022 încoace. 

Fundașul central argentinian a aflat azi că Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne a respins apelul făcut de Nado Italia, Agenția Antidoping Națională, la sentința dată de Tribunalul Național Antidoping. 

Acesta din urmă hotărâse în luna noiembrie că jucătorul de 33 de ani nu era vinovat că s-a dopat, considerând că substanța interzisă depistată în probele de sânge și de urină, clostebol, un steroid sintetic anabolic-androgenic, a ajuns în mod involuntar în corpul fotbalistului. 

Palomino a admis de la bun început în fața instanțelor că a utilizat numai o cremă, despre care nu știa că îi poate provoca o suspendare.

Ce urmează pentru Halep la TAS » Informații-cheie despre procesul Simonei
HALEP, SUSPENDATĂ
Ce urmează pentru Halep la TAS » Informații-cheie despre procesul Simonei

Palomino a ratat Mondialul din Qatar

Tribunalul Național Antidoping a considerat că argentinianul nu are nicio responsabilitate și, aplicând articolul 4.1 din codul antidoping, i-a anulat suspendarea temporară dictată în urmă cu patru luni. Luni în care el a pierdut 13 meciuri ale echipei lui Gasperini și a ratat convocarea la CM 2022 din Qatar, daune grave pentru cariera lui. 

Dar Nado Italia, Agenția Antidoping Națională, a făcut recurs, nemulțumită fiind de absolvirea stoperului nerazzurro, și a pierdut. Pe toată perioada procesului, fundașul a fost susținut total de Atalanta.

Palomino, suspendat doar 4 luni

Palomino a revenit pe teren pe 13 noiembrie 2022, contra lui Inter (2-3), și a bifat 16 meciuri și un gol în Serie A și Cupa Italiei pentru Atalanta. În acest sezon, din cauza unei leziuni musculare, n-a jucat decât un singur minut, în partida cu Monza.

2,5milioane de euro este cota de piață actuală a lui Palomino, conform transfermarkt.de. Argentinianul mai are contract cu nerazzurri până în 2024

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Suma uriașă strânsă de Sporting în 40 de zile de la lansarea tricoului omagial dedicat lui Cristiano Ronaldo

Cum a ajuns o pizzerie să profite de o comandă dată de Messi » Și-au sporit clientela și profitul: „Mulțumim, Goat!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
zb59
zb59  •  20 Septembrie 2023, 04:01

Si ce relevanta are asta cu cazul Simonei Halep!?

BogdanX007
BogdanX007  •  20 Septembrie 2023, 01:02

Pai parca poezia era ca esti responsabil de tot ce ajunge in corpul tau... Nu conteaza daca ai stiut sau nu.

ali.bec
ali.bec  •  19 Septembrie 2023, 21:53

“ Palomino a revenit pe teren pe 13 noiembrie 2023 și a bifat 16 meciuri și un gol în Serie A și Cupa Italiei pentru Atalanta.” când a revenit?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează