INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR

Arbitrii protestează împotriva arbitrajului video: "Ne face să arătăm ca niște tâmpiți! Poate arbitra și un realizator TV"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2017 13:36

Cotidianul spaniol As a discutat cu unul dintre ”centralii” aflați la Cupa Confederațiilor, în Rusia. "În curând, fotbalul nostru se va transforma în fotbal american. Meciul va dura trei ore".

Video Assistant Referee, VAR, tehnologia video, mai mult îi încurcă pe arbitri, care se plâng tot mai des. Un "central" aflat la Cupa Confederațiilor a protestat într-o discuție cu un jurnalist As.

Ca o confirmare a cuvintelor lui Cristiano Ronaldo, lansate în timpul meciului Portugalia - Mexic, după ce Néstor Pitana anulase la sugestia VAR golul lui André Gomes pentru un ofsaid nesemnalizat la Pepe cu două faze înainte: "Sunt foarte proști!". Se referea la asistenții video.

"Mai bine nu mai fluierăm nimic"

"VAR ne face să arătăm ca niște tâmpiți! Arbitrii trebuie să ia decizii în fracțiuni de secundă, la viteză reală, apoi apare VAR cu dovada. Așa, mai bine nu mai fluierăm nimic din ce se întâmplă în careu. Poate conduce partidele și un realizator TV, chiar dacă știe sau nu regulamentul", a declarat "centralul" supărat, căruia nu i-a fost dezvăluit numele.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat că va folosi VAR și la CM 2018, însă arbitrii sunt nemulțumiți: "Dacă unii vor ca meciurile să dureze trei ore, să o facă. Fiecare fază confuză va fi analizată și hotărâtă de VAR. În curând, fotbalul nostru se va transforma în fotbal american". 

"Infantino nu a jucat fotbal în viața lui și habar nu are ce se întâmplă pe teren. Dacă situația nu se rezolvă, va fi haos la Mondialul din Rusia" Arbitru FIFA, vorbind pentru cotidianul As

"Folosirea tehnologiei ia munca arbitrilor. Aceștia nu mai sunt protagoniști, își pierd autoritatea" Ángel María Villar, vicepreședinte FIFA

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dtdr
dtdr  •  30 Iunie 2017, 21:47

Normal sa protesteze. Nu mai pot fura !

706409849468094
Radu Vernescu  •  30 Iunie 2017, 15:53

Trebuie sa fie dreptate cu orice pret asa ca mucles arbitrilor. Pentru a fii sigur ca meciurile nu mai au ever greseli de arbitraj accept sa dureze oricat ! Marele ego de falsa primadona al arbitriilor *** acum.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează