INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

video Arbitrul meciului dintre Bayern și Mainz a salvat viața unui jucător: „În astfel de situații trebuie să reacționezi rapid”

Articol de GSP - Publicat luni, 11 martie 2024 10:56 / Actualizat luni, 11 martie 2024 16:17

Josuha Guilavogui (33 de ani), jucătorul lui Mainz, a fost salvat de arbitrul Patrick Ittrich, după ce acesta aproape și-a înghițit limba în timpul meciului cu Bayern din campionat.

Totul s-a petrecut în minutul 33, după ce jucătorul francez a fost lovit accidental în cap de către un coechipier.

Show în Bundesliga: 9 goluri în Bayern Munchen - Mainz » Kane a scris istorie
BAYERN - MAINZ
Show în Bundesliga: 9 goluri în Bayern Munchen - Mainz » Kane a scris istorie

Arbitrul Patrick Ittrich a sărit imediat în ajutorul lui Josuha Guilavogui

Guilavogui a primit o lovitură accidentală la cap în minutul 33 de la genunchiul coechipierului Anthony Caci în timpul meciului de sâmbătă cu Bayern Munchen.

Jucătorul francez și-a pierdut cunoștința și a stat nemișcat pe teren, înainte ca Ittrich să intervină și să se asigure că acesta are limba scoasă pentru a putea respira și a-și recupera cunoștința, scriu cei de la Marca.

„Trebuie să acționezi prompt atunci când cineva își pierde cunoștința, nu este timp de pierdut. Am trecut prin multe situații de genul acesta. Își înghițise un pic limba.

Trebuie să te asiguri că are limba complet scoasă pentru a putea respira”, a spus Ittrich după meci. Arbitrul a fost lăudat de presa germană și de către fani pentru intervenția sa rapidă și pentru calmul de care a dat dovadă în această situație limită.

Guilavogui a mulțumit arbitrului Patrick Ittrich pentru intervenția salvatoare

„Mulțumesc foarte mult arbitrului pentru intervenția imediată și pentru ajutorul oferit, domnului Patrick Ittrich. De asemenea, mulțumesc colegilor mei de echipă și medicilor de la Mainz!”, a spus mijlocașul francez în vârstă de 33 de ani, care de-a lungul carierei a jucat la Saint-Étienne, Wolfsburg și Bordeaux.

Mainz a pierdut cu 8-1 în deplasare la Bayern, sâmbătă, 9 martie, într-un meci din etapa cu numărul 25 din campionatului german. Fosta echipă a lui Klopp a rămas în zona retrogradării, pe locul 17, la două puncte de locul 16 care asigură particparea la barajul pentru menținerea în Bundesliga.

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește mai mult:

Fundașii celor de la FCU Craiova, distruși de un fost mare atacant: „Dorm!”
FCU Craiova
Fundașii celor de la FCU Craiova, distruși de un fost mare atacant: „Dorm!”
FCSB sau Rapid? Cine câștigă lupta pentru titlu în Superligă dacă s-ar repeta în play-off rezultatele din sezonul regulat + Care e marea dezamăgire
PLAY-OFF
FCSB sau Rapid? Cine câștigă lupta pentru titlu în Superligă dacă s-ar repeta în play-off rezultatele din sezonul regulat + Care e marea dezamăgire

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Baggio
Baggio  •  11 Martie 2024, 15:30

V ați înghițit voi creierii, este poziție laterală de siguranță, pt pacient inconștient cu semne vitale prezent (puls, respirație)..... A spus o tâmpenie și nea albitru... 1.Verificam starea de conștientă. 2.A-AIRWAYS (căile respiratorii să nu fie blocate, verificăm cavitatea bucală cu specificația că la un pacient cu traumă la cap în speța fotbalului, suspicionam, leziune de coloană cervicală, în acest caz facem o subluxație a mandibulei, gura să nu aibă corpi străini sau vomismente ), B-BREATHING (respirația timp de 10 sec, privesc- dacă toracele se expanzioneaza, mișcă, ascult-sunete , simt - respirația,) C-CIRCULATION - circulația, simt puls (artera radiala, jugulara, inghinala, brahiala - bebeluși).... 3.Daca pacientul nu are semne vitale atunci efectuam RCP (resuscitare cardio pulmonară) - 30 compresiuni toracice și 2 respirații cu o frecvență de 100-120 compresii pe minut

Vezi toate comentariile (1)
Comentează