INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Arbitrul Zambrano răspunde după ce a fost dur criticat pentru prestația de la Brazilia - Argentina » Dezamăgit de Messi, dar și de VAR

Roddy Zambrano și Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Roddy Zambrano și Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iulie 2019 11:50

Argentina a fost eliminată în semifinalele competiției Copa America 2019, după ce „pumele” au cedat, scor 0-2, în fața Braziliei.

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi (32 de ani), a avut, după partidă, un comentariu dur adresat arbitrului partidei, Roddy Zambrano (41 de ani). Fotbalistul Barcelonei a fost de părere că arbitrajul a defavorizat în mod decisiv Argentina, care ar fi meritat două penalty-uri.

Ecuadorianul Zambrano a explicat prestația controversată de la acea partidă: „La faza aceea când Otamendi a fost lovit de Arthur Melo în careu, arbitrii de la VAR mi-au spus că e 50-50, nu mi-au transmis să mă uit la fază, n-au considerat că e penalty. M-a surprins că în raportul ulterior au scris că m-au chemat să mă uit la monitorul video.

Iar la faza presupusului penalty făcut de Dani Alves asupra lui Sergio Aguero, inițial a fost un fault în atac.

Messi se dedică în general jocului său și nu am avut probleme cu el niciodată. Declarațiile sale m-au surprins acum, dar fiecare are o opinie”, a spus Zambrano pentru Super K-800.

Ce a declarat Messi la sfârșitul acelui meci

„E complicat să câştigi când Brazilia joacă acasă, întrucât controlează tot. Arbitrul a favorizat-o tot meciul. Am avut două penalty-uri clare, la Kun şi la Otamendi, dar nici nu s-a obosit să consulte VAR! Ne-a spus să fim calmi şi şi-a bătut joc de noi.

Am jucat foarte bine şi nu meritau să câştige. Însă tot efortul nostru a fost degeaba, toate rahaturile au fost pentru ei. Zambrano nu a fost corect, ne-a acordat doar nouă cartonaşe, lor deloc. A condus absurd meciul, n-a văzut faulturile lor criminale, henţurile. Am avut posesia, nu ne-au fost superiori şi ne-au dat primul gol din nimic, pe o acţiune izolată. La al doilea contraatac au pornit după un 11 metri nesancţionat. Este o lipsă de respect şi sper să schimbe ceva CONMEBOL, deşi nu prea cred”, a fost reacția surprinzătoare a lui Messi.

Copa America 2019 a fost câștigată în cele din urmă de Brazilia, după ce a învins în finală Peru cu scorul de 3-1.

*știre de Alexandru Barbu

Citește și:

Messi, eroul oamenilor nevoiași din Argentina » Gestul superb pe care l-a făcut starul Barcelonei

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează