INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Are 6 titluri în Bundesliga și ar putea pleca de la Bayern odată cu Robert Lewandowski!

Directorul sportiv al lui Bayern, Hasan Salihamidzic, și Robert Lewandowski, foto: Imago
Directorul sportiv al lui Bayern, Hasan Salihamidzic, și Robert Lewandowski, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2022 10:31 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 11:11

Directorul sportiv al lui Bayern, Hasan Salihamidzic, este și el pe făraș. În club are mulți contestatari, iar plecarea lui Robert Lewandowski, acum sau vara viitoare, i-ar putea fi fatală. Amândoi au contract până-n 2023.

Cel mai târziu în 2023, Bayern se va despărți de cel mai prolific atacant al său de la Gerd Muller încoace. Robert Lewandowski, 34 de ani în august, a anunțat oficial clubul că nu-și mai prelungește contractul scadent vara viitoare. Iar dacă bavarezii sunt de acord ar pleca chiar acum, când are o ofertă atrăgătoare de la Barcelona

„E mașinărie de bani” » Un avocat celebru dezvăluie cum Wanda Nara l-a depășit la bani pe Mauro Icardi
PSG
„E mașinărie de bani” » Un avocat celebru dezvăluie cum Wanda Nara l-a depășit la bani pe Mauro Icardi

Hasan Salihamidzic depinde de mutarea lui Robert Lewandowski

De deznodământul telenovelei primăverii depinde inclusiv viitorul directorului sportiv Hasan Salihamidzic, oficialul sextuplu campion cu Bayern ca jucător - anunță tabloidul Bild. 

Conducerea clubului înclină să-i dea drumul polonezului în această vară, pentru a se alege măcar cu niște bani de pe urma lui. În discuție sunt între 35 și 40 de milioane de euro, ce ar putea fi investiți de campioana Germaniei în achiziționarea unui înlocuitor pe măsură. Iar aici este marea provocare pentru Salihamidzic.  

Salihamidzic are foarte mulți contestatari la Bayern, printre care și antrenorul Julian Nagelsmann

Fost jucător de succes la Bayern, bosniacul a fost promovat în funcția de director sportiv în 2017, de către fostul președinte, Uli Hoeness. 

Însă mai degrabă a dezamăgit. Fie prin numeroasele achiziții modeste (Sarr, Richards, Roca, Choupo-Moting, Nianzou, Sabitzer), altele extrem de costisitoare, comparativ cu ce au arătat (Hernandez, 80 milioane €, Upamecano, 42,5 milioane €) sau jucători importanți, precum Alaba, Jerome Boateng și mai nou Suele, lăsați să plece la parametru zero.

Salihamidzic are foarte mulți contestatari în club, printre care și antrenorul Julian Nagelsmann - scriu ziarele germane. Iar singurul prieten rămas, Hoeness, deține acum o funcție decorativă: președinte de onoare. 

În cazul în care dă greș și cu înlocuitorul lui Lewandowski, directorului sportiv nu-i va mai fi prelungit contractul scadent în 2023 și ar putea fi înlocuit cu Max Eberl, care până nu demult a îndeplinit aceeași funcție la Borussia Monchengladbach.

@bundesliga This is @_rl9 magic 🪄 😜 #bundesliga #fussball @fcbayern ♬ Finli Draper Music Money So Big - Fin Draper Music

12 anisunt de când Lewandowski evoluează în Bundesliga: 4 sezoane la Dortmund, 8 la Bayern. A mărturisit că-și dorește o nouă provocare, în Spania, iar Barcelona i-a oferit 3 ani de contract și 30-35 milioane € salariu pe sezon

2 jucători,portarul Neuer și atacantul Serge Gnabry, încă nu și-au prelungit contractele cu Bayern. Gnabry e tentat să plece în 2023

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Pep Guardiola, prima reacție despre transferul lui Haaland la Manchester City: „Niciodată nu o să-i dăm responsabilitatea asta”

Legendarul Giorgio Chiellini și-a anunțat plecarea de la Juventus, după 17 ani: „Acesta va fi ultimul meu sezon”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  13 Mai 2022, 10:56

Pai daca l-ai pus pe Hasan director sportiv, la ce sa te astepti ? Este doar un fost sportiv fara competente in domeniul respectiv.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează