INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2026

FOTO A fost dezvăluită arena pe care se va disputa finala Cupei Mondiale din 2026 » A costat 1,3 miliarde de dolari

Stadionul AT&T
Stadionul AT&T

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 17:15 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 18:32

Finala Cupei Mondiale din 2026 va avea loc pe stadionul AT&T, arena echipei Dallas Cowboys din National Football League (NFL), cea mai importantă competiție din fotbalul american profesionist, potrivit informațiilor furnizate de reporterul ESPN Carlos Nava, citate de Marca.

Anunțul oficial urmează să fie făcut pe 4 februarie, conform sursei amintite anterior. Stadionul MetLife din New York a fost arena despre care s-a speculat inițial că ar fi putut fi aleasă să găzduiască ultimul act al turneului final organizat de către Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.

Dinamo, echipa cu cel mai slab atac din Superliga, și-a prezentat oficial noul portar
DINAMO
Dinamo, echipa cu cel mai slab atac din Superliga, și-a prezentat oficial noul portar

Stadionul AT&T are în prezent o mare problemă pentru găzduirea meciurilor de la Cupa Mondială. Terenul de joc este unul sintetic, însă se speră că acesta până în 2026 poate fi înlocuit cu un gazon natural pentru a corespunde cerinței impuse de către FIFA.

+18 FOTO

AT&T, una dintre arenele emblematice ale NFL

Stadionul AT&T a fost deschis publicului în 2009 și a costat impresionantă sumă de 1,3 miliarde de dolari. Printre caracteristicile principale ale Arenei se numără un acoperiș retractabil și un teren de joc format din iarbă artificială.

Aspectul modern și arhitectura originală fac ca stadionul să fie o opțiune potrivită pentru un eveniment de anvergura finalei Campionatului Mondial de fotbal, chiar dacă iarba artificială va fi înlocuită cu un gazon natural.

În privința meciului de deschidere, Marca precizează că se așteaptă ca debutul turneului final să aibă loc pe arena istorică Estadio Azteca de Mexico.

80.000de locuri reprezintă capacitatea stadionului AT&T

Cupa Mondială se va desfășura în intervalul iunie – iulie 2026, iar finală va fi programată pe 19 iulie.

Istvan Kovacs, în lotul FIFA pentru Cupa Mondială din 2026

Istvan Kovacs (39 de ani) a fost convocat de FIFA pentru primul seminar de pregătire pentru arbitrii europeni care au șanse să arbitreze la Cupa Mondială din 2026.

Românul a prins lotul și pentru Mondialul din Qatar de acum doi ani, dar nu a arbitrat niciun meci, fiind rezervă de 8 ori! În lotul de Qatar au fost selectați de FIFA un număr de 11 arbitri europeni.

FIFA a organizat în Spania, la Sevilla, un seminar de pregătire pentru arbitrii europeni care au șanse să arbitreze la Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Canada, Mexic și Statele Unite.

22 de arbitri din Europa au participat la acest prim seminar, printre care și Istvan Kovacs, arbitrul din Carei de 39 de ani. Acesta a fost singurul reprezentant al României la întâlnirea organizată de FIFA.

Franța a fost singura țară europeană cu trei reprezentanți, Italia, Portugalia, Olanda, Suedia și Spania cu câte doi.

VIDEO Branislav Ninaj ne pune în gardă înainte de EURO 2024: „Slovacia are un ax central de clasă mondială”

Citește și:

Fostul fundaș al celor de la FCSB a găsit soluția pentru ca Octavian Popescu să își revină: „Despre asta e vorba!”
FCSB
Fostul fundaș al celor de la FCSB a găsit soluția pentru ca Octavian Popescu să își revină: „Despre asta e vorba!”
Scandal uriaș la Cupa Africii! Control revoltător făcut femeilor la intrarea pe stadioane » Imaginile care au provocat o întreagă polemică
CUPA AFRICII
Scandal uriaș la Cupa Africii! Control revoltător făcut femeilor la intrarea pe stadioane » Imaginile care au provocat o întreagă polemică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează