INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARESTARE

Arestare în cazul tragediei echipei Chapecoense! Ce vinovat a găsit poliția

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 14:47 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 14:59

La aproape 5 ani de la accidentul aviatic al echipei Chapecoense, poliția din Brazilia a făcut o arestare după mai multe investigații.

Presa internațională scrie că după accidentul din noiembrie 2016, în care 71 de persoane au murit, brazilienii au arestat-o pe boliviana Celia Castedo Monastero, considerată vinovată pentru acea tragedie.

Potrivit investigatorilor, femeia era responsabilă de analizarea și aprobarea planului de zbor. Ziariștii de la Ole notează că era căutată de poliție de mai mult timp, fiind acuzată că a făcut verificările superficial și nu a respectat procedurile, aprobând zborul fără ca el să respecte cerințele minime de securitate.

Aceasta s-a apărat și a spus că superiorii ei au fost cei care au făcut presiuni pentru a aproba planul de zbor. Femeia a fost arestată în Brazilia, unde va rămâne până când va fi extrădată în Bolivia.

5 ani de la tragedia brazilienilor de la Chapecoense

Pe 28 noiembrie 2016, o cumplită tragedie aviatică lovea fotbalul mondial. 71 de pasageri, printre care numeroși jucători ai clubului brazilian Chapecoense, au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în Columbia din cauza unor defecțiuni tehnice. 

Trei jucători, un ziarist, o stewardesă și mecanicul de bord au fost singurii supraviețuitori. Chapecoense mergea la Medellin, pentru turul finalei Copa Sudamericana cu Atletico Nacional.

A murit Rafael Henzel, jurnalistul care supraviețuise accidentului aviatic al echipei Chapecoense

Jurnalistul brazilian Rafael Henzel, unul dintre cei 6 supraviețuitori ai accidentului aviatic în care echipa Chapecoense a fost implicată la finalul 2016, a murit la vârsta de 45 de ani.

Conform 101greatgoals.com, acesta a suferit un infarct în timp ce juca fotbal alături de câțiva prieteni, în Brazilia natală. Henzel supraviețuise miraculos accidentului aviatic din 2016, el numărându-se printre cele 6 persoane care au rămas în viață în urma impactului. 

VIDEO Chapecoense, campioană în liga a 2-a din Brazilia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Antrenorul lui Tătărașanu, propunere ieșită din comun: „Cu regula asta vom vedea fotbal mai ofensiv”

Concurență pentru Real Madrid! Alt nume mare din fotbalul european îl vrea pe Kylian Mbappe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează