INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

Argentina, altă veste cutremurătoare! S-a stins un mare selecționer din cauza unei infecții nosocomiale!

Alejandro Sabella, alături de Leo Messi. foto: Guliver/Getty Images
Alejandro Sabella, alături de Leo Messi. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 21:38 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 22:10

Alejandro Sabella a murit la 66 de ani, după ce a suferit un atac cardiac pe 25 noiembrie, în ziua în care a murit Maradona, apoi starea s-a agravat în urma unei infecții nosocomiale. Iar astăzi, selecționerul care a propulsat Argentina spre finala Mondialului din 2014 s-a stins în spital. 

De la Carlos Bilardo, din 1990, nimeni nu mai reușise să califice Argentina într-o finală de Campionat Mondial. După 24 de ani, Alejandro Sabella, care cucerise Copa Libertadores (2009) și titlul de campion (2010) cu Estudiantes, a realizat această performanță.

 Cu Messi, Higuaín, Agüero, Mascherano, Gago și Lavezzi, a fost aproape de al treilea trofeu mondial albicelest. Germania i-a spulberat acest vis, 0-1 pe 13 iulie 2014, la Rio de Janeiro, pe „Maracana”. Dar Sabella a rămas în inimile argentinienilor. 

Alejandro Sabella, atac cardiac în ziua în care a murit Maradona

Pe 25 noiembrie, în ziua când a murit Diego Maradona, „Profesorul” a fost internat de urgență în spital, cu un atac cardiac. A fost stabilizat, dar câteva zile mai târziu starea lui s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale. În ultimele zile, a fost tot mai rău. Era intubat, intrase în comă.

Astăzi, la aproape două săptămâni după dispariția lui Diego, Argentina a mai primit o veste cruntă. S-a stins și Sabella. Un alt atac cardiac i-a fost fatal. „Hasta siempre, Profesor”, scria în deschiderea site-ului Olé. Avea 66 de ani. Cu șase ani mai mult decât El Pibe de Oro.

0-0 cu finaliștii mondiali

Pe 4 martie 2014, Argentina lui Sabella juca pe Arena Națională un amical împotriva "tricolorilor", care rezistau în fața albiceleștilor. S-a terminat 0-0, deși adversarii i-au avut printre titulari pe Messi, Higuaín, Agüero, Mascherano și Di Maria. Patru luni mai târziu, Argentina juca finala Mondialului.

VIDEO Leo Messi, goluri de colecție din carieră

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Meci amânat în Europa League, din cauza unui focar de coronavirus » UEFA ia în calcul o decizie la „masa verde”

Luis Suarez, record negativ în Liga Campionilor! Statistică dezastruoasă pentru fostul star de la Barcelona

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
joze_maurinio
joze_maurinio  •  08 Decembrie 2020, 22:04

Ciudat cum "selecționerul care a propulsat Argentina spre finala Mondialului din 1994 s-a stins în spital!". Foarte ciudat, coane Jumatate, dar, cica in 1994 pe Argentina i-a eliminat de la mondial, cica .... Romanica. Acum , o fi gresit Jumatate niste cifre, ca in 1984 sau in 2004 nu a existat mondial, deci.... se referea la finala din 2014! Dar cum naiba bagi 2 nouari in 2014, ca nici marele Becali nu mai joaca cu 2 nouari falsi in tactica lui! Deci, monsenior Jumatea lui Theodor, pune mana pe manualul de istoria fotbalului si cauta optimile de finala din '94, dintre Argentina si Romanica, unde nu jucau vedetele de azi ci unii mai parliti si nepriceputi! A nu se confunda cu semifinala mancata de Pruneeeea in sferturi cu Suedia, care a dat in scafarlia Andersonului si nu a parat nici macar un penalty, prostul, ca si Petrescul Dan si Belodedici care au ratat penaltyurile!

sexy
sexy  •  08 Decembrie 2020, 21:58

Dumnezeu sa il ierte!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează