INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CM 2022

Argentina - Franța va fi „războiul lumilor” în Qatar. Gazzetta dello Sport, analiză de excepție: visul lui Messi, foamea lui Mbappe și „umbra” lui Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, căpitanul Argentinei, foto: Guliver/gettyimages
Lionel Messi, căpitanul Argentinei, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 13:07 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 13:21

Confruntarea a două generații și stiluri diferite de joc va avea loc la Lusail, în Argentina - Franța, finala CM 2022. „Unuia îi lipsește numai titul Mondial din vitrină, altul este cu gândul la marele Pelé”, scrie Gazetta dello Sport.

Marea finală Mondială se poate rezuma și la confruntarea celor două superstaruri, și ei colegi la PSG, dar adversari pentru cel puțin 90 de minute duminică. Gazzetta dello Sport a numit meciul „Războiul lumilor", insistând pe ideea că se înfruntă vârfurile a două generații și stiluri diferite. 

Prima reacție a lui Șucu, după imaginile cu „Bocciu” și „Corsicanu” alături de patronul de la CFR Cluj + Ce spune interlopul fotografiat alături de Varga
RAPID
Prima reacție a lui Șucu, după imaginile cu „Bocciu” și „Corsicanu” alături de patronul de la CFR Cluj + Ce spune interlopul fotografiat alături de Varga

„Lionel Messi e aproape totul pentru Argentina”

„Lionel Messi e aproape totul pentru Argentina, liderul, căpitanul și golgheterul albicelestilor, în timp ce Mbappé este doar o vedetă. Primului nu-i lipsește decât trofeul suprem din vitrina plină de titluri cucerite în carieră, celălalt vrea să-i calce pe urme lui Pelé, câștigând două Mondiale până la 24 de ani. Ar fi o performanță extraordinară pentru golgheterul lui Deschamps”, scriu italienii. 

Ultima ocazia a lui Messi

„Messi s-a concentrat pe acest Mondial pentru că știe că e ultima ocazie a carierei de a-l câștiga și de aceea și-a luat în serios rolul de lider al vestiarului. 

Scaloni nu are pregătit decât planul A, dacă francezii îl neutralizează, naționala albiclestă nu are unul de rezervă. În schimb, Mbappé nu este un catalizator al echipei, e mai degrabă unul care poate să facă diferența în meciuri, cu acțiunile sale și spațiile create pentru colegi", a comentat Gazzetta dello Sport. 

În 2014, Messi a mai ajuns în finală, dar nu a fost el în acel meci contra Germaniei. Acum arată altfel și e mult mai motivat să conducă echipa. Kylian știe deja ce înseamnă să fii campion mondial, dar are ambiția să adune câte Mondiale a cucerit „Perla Neagră”, având tot viitorul în față.

Diferență de vârstă dintre Mbappe și Messi, un detaliu important

Spre deosebire de Hakimi, Mbappe nu are o conexiune deosebită cu Messi la echipa de club. Relații cordiale, dar între ei nu s-a aprins scânteia unei prietenii deosebite. 

96 de goluri marcate în 171 de meciuri la naționalăare Messi. Mbappé are 33 de goluri în 65 de partide pentru „Les Bleus”

Lionel Messi nu l-a avut model în carieră pe Cristiano Ronaldo, așa cum stau lucrurile cu Kylian, cu posterele portughezului în cameră. Și contează mult și diferența de vârstă, 11 ani în plus pentru „El Diez", despre care, la transferul său la PSG, francezul a afirmat că "sunt gata să alerg pentru el”. Mâine, la Lusail, doar unul singur va fi învingător.

695 goluri marcateîn 831 de partide are Messi la cluburi, în timp ce Mbappé a înscris 217 goluri în 297 de meciuri. Primul are 37 de trofee cucerite, celălalt doar 13 110 milioane de euro e salariul total primit de Messi în perioada 2021-2024. Kylian are 282 în perioada 2022-2025. Leo mai ia 56 de milioane de la sponsori, Mbappé 33

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Citește și: 

Griezmann l-a făcut uitat pe Kante! Pariul câștigător al lui Deschamps la Campionatul Mondial

Fanii lui Messi au provocat o criză la nivel mondial: „Nu putem face nimic”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mishu_74
mishu_74  •  16 Decembrie 2022, 17:36

''gazeta delo sport a zis asa...'', ''l'equipe a titrat aseara...'', ''marca scrie ca...''. dar gazeta sporturilor ce zice? ea nu are nimic de zis niciodata, dar preia cu mic succes ce zic altii?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează