INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

VIDEO+FOTO Tragedie în Argentina! Un suporter și-a pierdut viața în incidentele de la Gimnasia - Boca Juniors. Partida a fost abandonată

Meciul dintre Gimnasia La Plata și Boca Juniors a fost abandonat, Foto: Imago Images
Meciul dintre Gimnasia La Plata și Boca Juniors a fost abandonat, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 17:33 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 17:51

Meciul dintre Gimnasia La Plata și Boca Juniors, din etapa #23 a campionatului Argentinei, a fost abandonat, după ce o persoană și-a pierdut viața în urma clinciului dintre suporterii echipei gazdă și poliție.

La nouă minute de la începerea meciului, partida a fost suspendată, ca urmare a gazelor lacrimogene care s-au răspândit pe teren. 

Jucătorii s-au retras la vestiare din cauza dificultăților de respirație, în timp ce o parte a publicului au căutat modalități de a părăsi incinta stadionului.

Primii 4 jucători la care renunță Gigi Becali după umilința cu Silkeborg: „Nu știam că sunt atât de slabi”
SILKEBORG-FCSB 5-0
Primii 4 jucători la care renunță Gigi Becali după umilința cu Silkeborg: „Nu știam că sunt atât de slabi”

Incidente grave în Argentina la meciul Gimnasia - Boca Juniors

Atât jucătorii, cât și suporterii au fost afectați de gazele lacrimogene venite din afara stadionului, din cauza incidentelor care începuseră să ia amploare între poliție și suporteri. Jucătorii au fost nevoiți să-și acopere fața cu tricourile înainte ca arbitrul Hernan Mastrangelo să oprească meciul.

Tragedie în Argentina! Un suporter și-a pierdut viața în incidentele de la Gimnasia - Boca Juniors. Partida a fost abandonată
Foto: Imago Images

După mai multe minute de incertitudine, Federația argentiniană de fotbal a confirmat suspendarea meciului.

Asociația de Fotbal din Argentina și Primera Division au condamnat scenele din La Plata, care au venit la câteva zile după tragedia din Indonezia unde au murit cel puțin 131 de persoane.

Fiul meu în vârstă de doi ani nu mai putea respira. Ne simțim disperați și ne facem griji pentru toți oamenii din tribune. Trăiam cu sentimentul că rudele noastre aproape au murit. 

- Leonardo Morales, jucătorul Gimnasiei pentru ESPN

Răspunsul celor de la Gimnasia

Incidentul a fost cauzat de vânzarea masivă de bilete. Unii suporteri cu bilete nu au fost apoi lăsați să intre pe stadion, deoarece capacitatea a fost depășită, potrivit AS.com.

Gimnasia a lămurit situația printr-un comunicat oficial pe Twitter: „Consiliul de administrație al clubului Gimnasia La Plata regretă profund moartea lui Cesar Regueiro. Toate gândurile sunt îndreptate către familia și prietenii acestuia. Vom cere ca ceea ce s-a întâmplat să fie investigat până când cei responsabili vor fi cunoscuți. Clubul nostru a respectat protocoalele stabilite de agențiile de securitate. Nu a existat nicio supravânzare a biletelor, iar comportamentul membrilor și fanilor noștri a fost civilizat.”

Boca Juniors a spus că toți jucătorii clubului și delegația de la meci sunt într-o stare bună și a transmis condoleanțe familiei lui Regueiro.

Respingem cu tărie evenimentele care au avut loc astăzi în apropierea stadionului Gimnasia și ne exprimăm angajamentul de a continua să lucrăm pentru a eradica acest tip de incidente care pătează spiritul fotbalului. 

- Comunicat al Federației argentiniene de fotbal

Un suporter și-a pierdut viața pe stadion

Ministrul securității din Buenos Aires, Sergio Berni, a confirmat că o persoană a murit în urma incidentelor: „Vom efectua o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. La prima vedere, prima problemă a fost vânzarea de bilete suplimentare. Cluburile trebuie să își asume responsabilitatea pentru asta. Responsabilitatea aparține organizatorului evenimentului. Confirm că o persoană a murit din cauza unei probleme cardiace”. 

Între timp, rapoartele au informat că suporterul Gimnasiei, Cesar Regueiro, în vârstă de 57 de ani, a murit, anunță sursa menționată anterior.

Citește și:

Meciul dintre Malmo și Union Berlin, suspendat timp de 20 de minute din cauza fanilor

Olympiacos, cea mai slabă din Europa League! Campioana Greciei, umilită acasă de Karabah, cu Marcelo și Valbuena pe teren

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close