INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA / GRUPA B, ARGENTINA - PARAGUAY 1-1

Argentina - Paraguay 1-1 // Naționala lui Messi, mai slabă decât Qatarul! A fost salvată doar de VAR: „Ar fi o nebunie să nu ne calificăm” 

Lionel Messi în duel cu Juan Rodrigo Rojas și Richard Sanchez
(foto: Guliver/Getty Images)
Lionel Messi în duel cu Juan Rodrigo Rojas și Richard Sanchez (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2019 09:28

Argentina a jucat și mai prost decât în primul meci și este ultima în grupă. Totuși, o victorie în fața Qatarului, campioana Asiei, o poate califica în ”sferturi” chiar și de pe locul 3.

Cea mai slabă națională albiceleste din ultimii ani. Și spui același lucru de fiecare dată când vezi un nou meci al Argentinei. La Mondial, când a fost nimicită de Croația în grupe, 0-3, era la pământ, părea imposibil să fie vreodată mai jos de atât. Dar acum, la această Copa América, e sub pământ. 

De la o partidă la alta, căderea continuă. Prost, mai prost, și mai prost, cel mai prost. E ultima în clasamentul grupei. Sub Qatar! Campioana Asiei a fost invitată doar ca să salveze Argentina. O victorie în ultima etapă o califică în „sferturi” și de pe locul trei. Columbia, 1-0 cu Qatar, e deja calificată. Prima!

„Opriți suferința!”

Împotriva paraguayenilor, selecționerul Scaloni a făcut patru schimbări, a renunțat inclusiv la Agüero și Di María, însă jocul a fost mai rău. Atac lipsit de pericol, apărare lipsită de răutate. Messi, la fel de izolat, neajutat de coechipieri. Singur, înconjurat de adversari, devine aproape unul dintre ceilalți. 

Fără VAR și fără loviturile de pedeapsă, ar fi pierdut și la Belo Horizonte. Video Assistant Referee a atenționat arbitrul că a fost penalty în minutul 55, transformat de Messi la 0-1. Apoi, portarul Armani a evitat și el a doua înfrângere la turneul sud-american, parând penaltyul lui Derlis González. Un Armani care ar fi trebuit eliminat chiar înaintea pauzei, după ce l-a lovit pe același Derlis la 35 de metri de propria poartă.

După o asemenea prestație jalnică, Olé a titrat: „Opriți suferința!”. Teribil. 

„Trecem printr-un moment dificil. Vestiarul e rănit”

La zona mixtă, Messi s-a oprit și a vorbit, precum după 0-2 contra Columbiei. „Ar fi o nebunie să nu ne calificăm. O vom face, chiar dacă trecem printr-un moment dificil, dar suntem concentrați să câștigăm”, anunță Leo. Crede încă într-un miracol. Duminică, în fața Qatarului, la Porto Alegre.

„Până la golul primit, venit de nicăieri, totul a fost bine. Am greșit. În repriza a doua, nu ne-a mai rămas decât atacul. Trebuia să egalăm”, a mai spus el, recunoscând că „vestiarul e rănit, dar sunt convins că vom bate Qatarul. Trebuie să gândim pozitiv, să avem încredere. E singura noastră șansă”. 

Mai sunt de jucat:
23 iunie: Qatar - Argentina
23 iunie: Columbia - Paraguay

„Știam că va fi greu, căutând echipa potrivită, să o facem să funcționeze. Și nu e timp. Nu e ușor să joci la Copa América, totul e foarte comprimat, meciurile sunt foarte aproape unul de altul.

Trebuie să gândim pozitiv și să avem încredere. Trebuie să creștem în joc și să câștigăm următoarea partidă. Depinde de noi, trebuie să învingem”
Leo Messi, căpitan Argentina

„A fost o ușurare că nu am pierdut. Parcă primim gol de fiecare dată când adversarii își creează prima ocazie”
Franco Armani, portar Argentina

4 meciuria jucat Messi pe Mineirão din Belo Horizonte, la fel ca pe "Nacional" din Santiago (Chile), "José Encarnación" din Maracaibo (Venezuela) și "MetLife" din East Rutherford (SUA)

I-a dedicat golul lui Di María?

După golul din minutul 57, Messi s-a îndreptat spre cameră și a făcut semnul inimii. Ziariștii argentininieni s-au întrebat dacă i-a dedicat golul lui Di María. Unul dintre prietenii săi îndepărtați de Scaloni din echipa de start (alături de Agüero). Cu această „inimă” își celebrează Di María toate reușitele. 
După meci, soția lui Messi a lămurit misterul. Gestul îi era adresat ei.

Citește și:

COPA AMERICA // VIDEO+FOTO Brazilia s-a făcut de râs cu Venezuela! Fluierată de propriii fani: „Suntem la pământ”

 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
bogdan5678
bogdan5678  •  20 Iunie 2019, 14:06
Postat de magic4ever pe 20 Iunie 2019, 10:48

Asta este adevarata valoare a lui Messi...fara Barcelona este un fotbalist mediocru...

Aaa, tu ești fan FIFA, cristiano Ronaldo( pentru ca are pătrățele și le etalează la fiecare gol marcat ) , real Madrid ( pentru ca e cea mai Titrata echipa din istorie) și îți place sa mănânci la KFC. Jucător ca Messi nu va vedea nici copilul tău, inconștientule :)) Când Messi distruge tot, unde te ascunzi? Nu lași comentarii? Când da 3 Hattrick uri intr o luna, nu vii sa ne spui părerea ta? :))

bogdan5678
bogdan5678  •  20 Iunie 2019, 14:01
Postat de magic4ever pe 20 Iunie 2019, 12:14

Argentina nu este praf , are fotbalisti de top...Cand multi spun ca esti cel mai bun din lume ar trebui sa iesi in evidenta si la nationala cu realizari notabile...pase de gol, goluri,driblinguri prin care sa destabilizezi apararea adversa...ori el nu face mai nimic din astea si arata ca este un fotbalist mediocru, care nu o sa aiba niciodata realizarile lui Maradona la nationala.....Argentina ar juca mai bine fara Messi, ar forma mai mult o echipa...

Magic4ever, se vede ca știi mult fotbal :)))) lasa te, te rog eu. Dacă Fundașii și mijlocasii ți se par jucatori de top, tind sa cred ca e uiți la fotbal cu TV ul închis. Asta e 1. 2. Am avut privilegiul de a i urmări live atât pe Messi cât și pe Maradona..am jucat fotbal și am discutat pe acest subiect cu fotbaliști profesioniști, Messi este ALTCEVA. E mult peste Maradona, in vremea lui Maradona echipele nu știau sa se apere așa contra unui jucător foarte tehnic, era ca n curtea școlii in comparație cu ce e azi. 3. Maradona are vreo 250 de goluri înscrise in toată cariera, Messi are vreo 700 deja la naționala și club. :))))) 4. Messi nu poate face interceptii, sari la cap și baga alunecări. 5. Oricât de bun ai fi...dacă ai 8 jucatori foarte slabi ( watford, betis, Atalanta, racing club, la pretențiile Argentinei astea sunt echipe ca FCSB) nu ai cum sa câștigi mereu de inul singur, fotbalul se joaca 11-11 prietene. Așa ca ori mai învață fotbal, ori lasa te :))

reteleanu
reteleanu  •  20 Iunie 2019, 12:11

groaznic meciul. vazut repriza a doua, dar daca erai fan argentina sau pariasei pe ei (ambele valabile in cazul meu) te imbolnaveai. 10 jucatori indolenti si prosti-prosti (la nivelul lor de inteligenta, creativitate ma refer) care dadeau cu capul de zid. si messi, care ca de fiecare data livreaza 2-3 faze periculoase, dar e om, nu e maradona, nu poate sa castige de unul singur fiecare meci. plus ca, asa cum spune si autorul, in mediul ala te tampesti si tu. de neiertat nesimtirea unor di maria, a lautarului care l-a scos pe icardi de la inter, a lui lo celso etc etc.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează