INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMICAL

Debut de uitat pentru Roberto Mancini » Selecționata Arabiei Saudite, fluierată și învinsă de Costa Rica în amicalul de la Newcastle

Debut de uitat pentru Roberto Mancini. Foto: Imago Images
Debut de uitat pentru Roberto Mancini. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 14:23 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 14:23

Roberto Mancini (58 de ani), fostul selecționer al Italiei, a susținut aseară primul test pe banca tehnică a Arabiei Saudite, pe stadionul „St. James' Park” (1-3 cu Costa Rica) și a fost dezamăgit de nivelul echipei preluate de la Herve Renard, prea vulnerabilă în apărare și ineficientă în atac.

Roberto Mancini are mult de lucru pentru a ridica nivelul modest al actualei naționale a Arabiei Saudite. S-a convins la debutul său pe banca tehnică, lăsată liberă de Herve Renard. Ocazie cu care noii săi jucători au cedat cu 1-3 la Newcastle cu Costa Rica. 

Pe „St. James' Park”, doar câteva mii de spectatori au venit să vadă meciul și i-au fluierat pe saudiți, în timp ce alte câteva sute au manifestat în fața arenei, în semn de protest față de nerespectarea drepturilor omului în țara din Orientul Mijlociu.

Direct titular și căpitan! Pe cine a trimis Ovidiu Burcă în teren la amicalul Dinamo - Tunari 7-0
DINAMO
Direct titular și căpitan! Pe cine a trimis Ovidiu Burcă în teren la amicalul Dinamo - Tunari 7-0

Două goluri primite la indigou de Arabia Saudită în eșecul cu Costa Rica

Dacă în urmă cu cinci ani debuta la conducerea squadrei azzurra, chiar împotriva Arabiei Saudite (2-1), acum are o misiune mult mai dificilă și material mult mai slab decât cel din care a construit campioana Europei. 

„Cum e posibil să primești două goluri în acest mod?”, s-a mirat Mancini, stuipefiat pe margine la reușitele semnate de Calvo și Ugalde, în doar 32 de minute! Două goluri venite din faze fixe, punct nevralgic al noii echipe a italianului de 58 de ani, și care au stabilit scorul pauzei. 

Degeaba au avut saudiții posesia, așa cum îi place lui Roberto Mancini dacă ocaziile de a marca au fost puține. O singură dată au punctat „gazdele” de la Newcastle, prin Al Bulayhi.

Roberto Mancini a dat indicații prin translator

Comunicarea nu a funcționat grozav, Mancini având lângă el având un translator, care le-a traducea din engleză jucătorilor indicațiile sale. Și mai ciudat este că federația saudită a decis să nu se țină nicio conferință de presă după meci, pentru a se evita întrebările incomode! 

Eșecul din Anglia a fost al cincilea consecutiv în amicale pentru Arabia Saudită, care nu mai departe decât în noiembrie trecut învingea cu 2-1 pe viitoarea campioană mondială, Argentina.

Citește și:

Lotul final al României: ce numere și-au ales „tricolorii” + 3 jucători au rămas pe dinafară

Craioveanu trage un semnal de alarmă: „Ne păcălim dacă spunem că am jucat bine cu Elveția și Kosovo"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
catta81k1
catta81k1  •  09 Septembrie 2023, 19:53

Bine ca la meciurile lui Newcastle...mai mult ca sigur aceeasi oamnei se bucura de banii pe care ii investesc noii patroni ai echipei....si sustin echipa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează