INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL

Arsenal după Arsene! Noul antrenor vrea să-i aducă pe londonezi în Big Four: ”După 22 de ani de Wenger, a trebuit să deschid ferestrele”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 14:44

Unai Emery încearcă s-o readucă pe Arsenal în Big Four. ”Era nevoie să-i stimulez pe toți. Să mutăm scaunele, să scuturăm covoarele și să curățăm praful”.

Arsenal este doar pe locul 5 după 12 etape din Premier League, la 3 puncte de Big Four. N-a mai pierdut de peste trei luni însă, de la derbyul cu Chelsea (2-3), și Unai Emery pare optimist că va readuce strălucirea de altădată a "tunarilor".

"După 22 de ani de Wenger, a trebuit să deschid ferestrele. Era nevoie să-i stimulez pe toți din club. Să mutăm scaunele, să scuturăm covoarele, să curățăm praful, dar nu din cauza neglijenței celor de dinaintea mea, ci într-o manieră pozitivă", a spus managerul spaniol, în interviul publicat de Marca.

Fără sucuri cu zahăr

Fostul antrenor al lui PSG, Sevilla, Valencia, Spartak și Almería a explicat, dincolo de ideile implementate în teren, ce-a schimbat la Arsenal: "Am găsit obiceiuri alimentare nesănătoase. Împreună cu nutriționistul și cu preparatorul fizic, am decis să eliminăm sucurile și mâncărurile cu zahăr, dar este normal, așa fac și acasă".

"Să începem cățărarea"

A umblat și la mentalitatea jucătorilor: "Înainte să vină Wenger, echipa celebra 1-0 și apoi se axa de apărare solidă. Cu Arsène a revenit bucuria ofensivă, cu fotbaliști de nivel bun, și era combinația perfectă pentru The Invincibles. Dar cu timpul, a avut grijă numai de calitatea și libertatea ofensivă, pierzând structura defensivă.

Eu vreau să unesc cele două esențe și să fim mai competitivi. Arsenal era în declin, trebuie să-l oprim și să începem escaladarea! Îmi doresc să fac o echipă care să știe să joace având spații, pe contraatac, sau fără spații și să caute cum să le genereze. Suntem în stadiul de a crea o idee, un stil și să devenim mai buni".

"Venim de la un Arsenal care n-a învins pe nimeni din primele 6, și nici sezonul ăsta încă n-am reușit. Trebuie să redevenim mari" Unai Emery, manager Arsenal

"Premier s-a schimbat față de acum 20 de ani, când City și Chelsea erau jumătăți de echipă, iar Everton era puternică. Cluburile din afara Londrei au revoluționat totul" Unai Emery, manager Arsenal

16 meciuri fără înfrângere e seria reușită de Arsenal cu managerul Emery în toate competițiile acestui sezon

Citește și: De necrezut » Cum a mituit un club de top din Europa ani la rând șefii altor echipe!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close