INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOOTBALL LEAKS

De necrezut » Cum a mituit un club de top din Europa ani la rând șefii altor echipe!

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2018 14:03

DEZVĂLUIRE. AS Monaco lucra cu casa de avocatură a liderului Ligii profesioniste, avea un acord cu firma patronului de la Lyon și le promitea altor președinți de club că le cumpără jucători.

În 2013, când cluburile din Ligue 1 porniseră un război împotriva lui AS Monaco, conducătorii lor fiind supărați că avantajele fiscale ale monegascilor le creează un avantaj nedrept, miliardarul rus Dmitri Rîbolovlev a contraatacat. Cum? Mituindu-i! Proprietarul grupării din Principat a încheiat contracte chiar cu cei care-i erau adversari.

Potrivit site-ului de investigații Mediapart, care a analizat uriașa bază de date Football Leaks, Monaco a apelat în noiembrie 2013 la firma de avocatură a lui Frédéric Thiriez, chiar președintele Ligii profesioniste franceze la acea vreme, într-un dosar la Consiliul de Casație.

Mai mult. În mai 2015, clubul monegasc a devenit partener cu Cegid, compania IT a lui Jean-Michel Aulas, patronul lui Olympique Lyon.

"Nu am participat direct la relația comercială cu AS Monaco, avem 80.000 de clienți în lumea întreagă", a spus Aulas, dar Mediapart a evidențiat un e-mail adresat de șeful lui OL vicepreședintelui grupării monegasce, Vadim Vasiliev: "Îți mulțumesc, Vadim, pentru decizia ta. Suntem fericiți să devenim furnizorii lui AS Monaco. Ar trebui să ne întâlnim, la Monte Carlo sau Saint-Tropez, pentru a sărbători acest eveniment".

Alți președinți de club din Ligue 1 au fost atrași de partea lui Monaco. Li se promitea, în primul rând, că li se vor cumpăra jucători pe sume importante. 

Monaco n-a mai plătit nimic

În ianuarie 2014, după o bătălie dură, Monaco a fost condamnată să plătească - pentru a echilibra avantajele fiscale importante din Principat - numai 50 de milioane de euro în doi ani.

Numai că n-a mai achitat nici această sumă. Puternic susținută din culise, gruparea monegască a fost scutită de plată, după ce Consiliul de Stat a decis că pactul încheiat cu Liga profesionistă franceză e "ilicit". 

 Citește și: Bolt a atras atenția cluburilor importante! Doi români ar putea fi colegi cu fostul atlet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close