INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO Bookmakerii s-au grăbit! Liverpool răstoarnă calculele la titlu în Premier League în mai puțin de o lună!

Arsenal - Liverpool/ foto: Guliver/GettyImages
Arsenal - Liverpool/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2022 10:18 / Actualizat marti, 16 mai 2023 10:49

Liverpool a câștigat în deplasare cu Arsenal, scor 2-0, într-un meci restant din etapa #27 din Premier League, și s-a apropiat la un singur punct de liderul Manchester City, de care o despărțeau 12 puncte în urmă cu mai puțin de o lună! 

Pe 12 februarie, Manchester City avea 12 puncte avans față de Liverpool în Premier League. Distanța părea atât de mare încât au fost cazuri în care case de pariuri au decis să achite deje biletele jucate înaintea sezonului pe triumful la titlu al trupei lui Guardiola!

Totul s-a schimbat radical în mai puțin de o lună. „Cormoranii” au ajuns la 69 de puncte și sunt la o lungime în spatele liderului Manchester City. Arsenal a rămas pe locul 4, ultimul ce duce în Champions League, cu 51 de puncte în 27 de partide jucate. Manchester United este pe poziția a cincea, cu 50 de puncte, dar „diavolii” au 2 meciuri în plus față de „tunari”.

Cum arată traseul de Champions League pentru România, după dispariția cluburilor din Rusia și Ucraina » Marea beneficiară + clasamentul coeficienților
COEFICIENT UEFA
Cum arată traseul de Champions League pentru România, după dispariția cluburilor din Rusia și Ucraina » Marea beneficiară + clasamentul coeficienților

Liverpool, victorie categorică cu Arsenal

Miercuri seară, pe Emirates, s-au întâlnit cele mai în formă echipe din Premier League. Înaintea meciului direct, Liverpool și Arsenal veneau după 8, respectiv 5 victorii consecutive în campionat. Cu Salah și Firmino lăsați pe bancă de Klopp, prima repriză dintre cele două a fost echilibrată, cu o singură mare ocazie de gol.

Van Dijk a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 3, dar lovitura sa de cap după un corner a fost respinsă de portarul Ramsdale. Repriza secundă a fost mult mai animată. Mai întâi, golul lui Mane a fost anulat pentru ofsaid (47), apoi Odegaard a avut o mare șansă de gol (51), dar Alisson a intervenit cu piciorul.

Spectacolul a continuat, iar 3 minute mai târziu Liverpool a deschis scorul, prin Jota. Portughezul a fost lansat perfect în careu și a reușit să îl învingă pe Ramsdale cu un șut la colțul scurt. Intrat în locul lui Diogo, Firmino a majorat scorul (62). Brazilianul a împins elegant mingea pe lângă portarul advers, după o centrare la firul ierbii a lui Robertson.

Liverpool a continuat să controleze jocul, fără să își mai creeze însă mari ocazii. Gabriel Martinelli, brazilianul lui Arsenal, a fost aproape  să reducă din diferență (88), dar șutul său cu efect la colțul lung a trecut puțin pe lângă poartă.

13 goluria marcat Jota în acest sezon de Premier League. Portughezul e al doilea golgeter al competiției, după Salah (20).

Liverpool le suflă în ceafă celor de la Manchester City

În decembrie, convins că titlul este adjudecat de „cetățeni”, bossul casei de pariuri Betfred luase decizia de a plăti deja pariorii care mizaseră că echipa lui Guardiola va deveni campioană. Acum, pe City o desparte doar un punct de Liverpool!

VIDEO Rezumat Arsenal - Liverpool

Citește și:

Allegri, iritat după 0-3 cu Villarreal în Ligă: „Deformați realitatea!”

Tuchel, record fabulos în Champions League! I-a depășit pe Guardiola și Zidane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează