INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

FOTO Arsenal - Liverpool 2-1 » Campioana din Premier League, învinsă într-un meci dominat categoric! Gafele lui Van Dijk și Alisson, decisive

Arsenal a învins-o pe Liverpool, scor 2-1 // foto: Guliver/gettyimages
Arsenal a învins-o pe Liverpool, scor 2-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 23:46 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 00:32

Arsenal s-a impus în fața campioanei Liverpool pe teren propriu, scor 2-1, în etapa 36 din Premier League.

Toate golurile au fost înscrise în prima repriză. Liverpool, campioana acestei ediții de Premier League, a deschis scorul în minutul 20, prin Sadio Mane. Senegalezul a fost servit perfect, pe 6 metri, de către fundașul stânga Andy Robertson.

La doar 12 minute distanță, Arsenal a egalat după o eroare gravă în defensiva „cormoranilor”. Surprinzător, vinovat a fost Virgil van Dijk, fundașul central aproape de a câștiga Balonul de Aur sezonul trecut! Jenat de Nelson, olandezul a încercat să îi paseze mingea portarului Alisson, însă a greșit complet execuția și balonul a ajuns la Alexandre Lacazette. Atacantul francez l-a depășit elegant pe Alisson și a împins mingea în poarta goală.

Înainte de pauză, „tunarii” au intrat în avantaj după o nouă gafă atipică defensivei lui Liverpool. De această dată, „comisar” a fost portarul Alisson. Brazilianul a încercat să îi paseze lui Robertson, însă mingea a fost interceptată de Lacazette, care a pasat la Reiss Nelson. Tânărul englez a plasat mingea perfect, ducând scorul la 2-1.

82% posesie pentru Liverpool în repriza secundă

În a doua parte, dominarea „cormoranilor” a continuat și chiar s-a accentuat. Arsenal a trimis un singur șut spre poarta lui Alisson în repriza secundă, în minutul 89, în timp ce Liverpool a avut 16 ocazii și o posesie a balonului de 82%! Cu toate acestea, echipa lui Jurgen Klopp nu a fost lucidă la finalizare și nu a mai modificat scorul până la final.

Arsenal urcă un loc, ajungând pe a 9-a poziție, în timp ce Liverpool ratează definitiv șansa de a strânge 100 de puncte în acest sezon. Chiar dacă „cormoranii” vor câștiga ultimele 2 partide din acest sezon, aceștia vor ajunge la un total de 99 de puncte, sub numărul strâns de Manchester City (100) în sezonul 2017-2018.

Clasament Premier League

Citește mai multe știri despre Premier League:

Pep Guardiola, atac dur la șeful ligii spaniole: „E foarte gelos” » Ce spune după decizia TAS

Alt atac rasist în Premier League: „Viața ta de rahat nu contează”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează