INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - MANCHESTER UNITED

Arsenal se impune în derby-ul cu Manchester United și se distanțează în Premier League » Șanse mici pentru United să mai prindă un loc în top 4

Arsenal - Manchester United/ foto Imago Images +6   FOTO
Arsenal - Manchester United/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 aprilie 2022 16:33 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 16:35

Arsenal a învins-o pe Manchester United, scor 3-1, în derby-ul rundei #34 din Premier League.

Într-o atmosferă superbă pe Emirates, Arsenal și-a respectat blazonul și s-a impus în fața rivalilor de la United.

Cum s-a desfășurat Arsenal - Manchester United 3-1

După doar trei minute de joc, Nuno Tavares a deschis scorul pentru „tunari”. Portughezul s-a aflat la locul potrivit în momentul potrivit, a profitat de o respingere norocoasă, și a adus-o pe Arsenal în avantaj.

Replica lui United a venit în minutul 6, atunci când Ronaldo l-a lansat excelent pe Elanga, însă suedezul nu a reușit să-l învingă pe Ramsdale.

United a început să fie mai prezentă în joc, iar șutul lui Dalot a lovit „transversala” în minutul 24. Arsenal a dat imediat replica prin Nketiah, însă atacantul englez nu a reușit să-l învingă 1 versus 1 pe David de Gea.

După numai câteva minute, londonezii au amenințat din nou poarta lui United. Odegaard, Saka și Nketiah au combinat frumos, iar atacantul englez a înscris. VAR-ul a intervenit inițial pentru a anula reușita lui Nketiah pe motiv de ofsaid, dar ulterior a dictat lovitură de la 11 metri pentru londonezi, Saka fiind faultat în careu, înainte ca balonul să ajungă în posesia lui Nketiah.

Același Saka și-a asumat responsabilitatea la punctul cu var și a majorat diferența, 2-0 pentru Arsenal după doar 32 de minute.

Două minute mai târziu a venit și răspunsul. Nemanja Matic a centrat în careu, iar Cristiano Ronaldo, pierdut din marcaj de gazde, a micșorat diferența, înscriind golul său cu numărul 100 în Premier League.

+2 FOTO

La începutul reprizei secunde, Nuno Tavares a făcut o greșeală incredibilă. A sărit cu brațul ridicat la un corner al celor de la United, iar mingea l-a lovit fix în mână. Oaspeții au primit penalty, însă Bruno Fernandes a trimis doar în bară, iar Arsenal a rămas în avantaj.

Dalot a trecut și el pe lângă egalare (63), după ce șutul său din interiorul careului a fost respins în bară de Ramsdale.

Ocaziile ratate de United s-au răzbunat în minutul 70. Granit Xhaka a preluat mingea la 25 de metri de poarta adversă și a trimis o torpilă care nu i-a dat nicio șansă lui de Gea.

În ciuda insistențelor oaspeților de a mai reveni în meci, Arsenal s-a impus și a urcat pe locul 4, cu 60 de puncte, la o distanță de 6 puncte de rivala sa. Londonezii au și un meci mai puțin, iar șansele lui Manchester United de a prinde o poziție în top 4 sunt foarte reduse.

FINAL Arsenal - Manchester United 3-1

Arsenal - Manchester United, echipe de start:

Arsenal: Ramsdale - Soares, White, Gabriel, Tavares - Elneny, Xhaka - Saka, Odegaard, Smith-Rowe - Nketiah
Antrenor: Mikel Arteta

Manchester United: De Gea - Dalot, Varane, Lindelof, Telles - McTominay, Matic - Sancho, Bruno Fernandes, Elanga - Ronaldo
Antrenor: Ralf Rangnick 

Stadion: Emirates (Londra)
Arbitru: Craig Pawson

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Primul transfer din „era” ten Hag? » Manchester United ar vrea un mijlocaș de la Barcelona

Erik ten Hag, plătit regește la United » Cati bani va incasa antrenorul olandez + Jucătorul pe care vrea să-l ia de la Ajax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează