INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Arsenal, cea mai bună performanță din istorie » Mikel Arteta face un anunț entuziasmant

Mikel Arteta, foto: Imago
Mikel Arteta, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 14:54 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 15:04

Parcurs de campioni pentru Arsenal! „Tunarii” au 50 de puncte după 19 etape, ca niciodată pe Emirates. Mikel Arteta a creat o echipă care poate cuceri titlul în Premier League din nou, după două decenii.

Săptămâna trecută, Pep Guardiola spunea ce are Arsenal și ce nu mai are Manchester City, echipa sa, campioana Angliei în patru din precedentele cinci ediții de Premier League: „Văd pasiune, văd foc în jocul lor, la noi au dispărut. Ucid fiecare acțiune, noi nu". 

Își avertiza „cetățenii”: „Analizez meciurile lui Arsenal și ei fac totul bine, de aceea sunt primii și merită să fie. Vreau să bat Arsenal, dar ne va distruge dacă vom fi cum suntem acum".

Al treilea transfer la CS Universitatea Craiova. Rotaru a confirmat: „Este în oraș de două zile”
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Al treilea transfer la CS Universitatea Craiova. Rotaru a confirmat: „Este în oraș de două zile”

Echipa lui Mikel Arteta, peste generația invincibililor

Acesta este Arsenal 2022-2023. Mikel Arteta, numit manager pe Emirates în 22 decembrie 2019, a reușit în trei ani să creeze o echipă adevărată, un joc pus la punct aproape perfect, încredere și entuziasm la cote maxime. „Tunarii" au urcat de la un sezon la altul și sunt în ascensiune spre titlul pe care fanii îl așteaptă de două decenii. Din 2004, de la generația invincibilor Henry, Vieira, Pires și Bergkamp.

După 3-2 cu Manchester, roș-albii au 50 de puncte după 19 etape, cum nu s-a mai văzut în nordul Londrei. Peste performanța lui Wenger (2003-2004).

Mikel Arteta: „Sunt atât de buni încăt pot să se dueleze cu oricine"

„Cel mai bun start în istoria lui Arsenal? E extraordinar. E consecința jocului nostru. Nu cred că se poate mult mai bine decât am făcut-o cu United. A fost un moment frumos, special, pentru că am continuat să presăm, să presăm, să presăm. Sper ca băieții să creadă, nu că sunt deja campioni, ci că sunt atât de buni încât să se dueleze cu toate aceste echipe", a declarat Mikel Arteta. 

„Am discutat cu ei în ultimele zile, știm care e realitatea noastră, știm cât de mult trebuie să creștem. Știm ce ne-a adus aici, sus, și că e nevoie să întărim poziția în fiecare zi".

Managerul e sigur că „suntem pe direcția corectă. Jocul nostru ne va răsplăti. E spirit pur, e încredere pură, mărturia a ceea ce facem. Nu-mi doresc decât să continuăm astfel".

Atenție la Manchester City!

Patru echipe au câștigat minimum 50 de puncte până acum în istoria Premier. Trei dintre ele au cucerit titlul. City, Liverpool și Chelsea. Doar Liverpool a pierdut, în alt sezon, pentru că City a avut un finish irezistibil. Atenție și acum la City! Arsenal are cinci puncte avans și o restanță de jucat, dar Guardiola nu renunță niciodată. 

Le-am spus băieților înaintea meciului: «Când ne vom retrage, vom regreta dacă nu ne bucurăm acum de fiecare clipă». Mai sunt multe meciuri, dar mentalitatea, spiritul sunt de campioni
- Oleksandr Zincenko, apărător Arsenal

Ce m-a impresionat cel mai mult în acest sezon este că echipa are personalitate. Jucătorii sunt gata să câștige. Și fanii cred în titlu, i-am auzit cum cântă pentru echipa lor
- Martin Keown, fost campion cu Arsenal

Top 5 Premier League după 19 etape

EchipăSezonPuncteLoc la final
1-2. Man. City2017-2018551
Liverpool2019-2020551
3. Chelsea2005-2006521
4. Liverpool2018-2019512
5. Arsenal2022-202350?

13meciuri la rând fără eșec are Arsenal în Premier (11 victorii, două remize), cea mai lungă serie pozitivă a sa în campionat din decembrie 2018 (14)

Arsenal, după 19 etape 2019-2023

SezonPuncteLoc
2019-20202411
2020-20212711
2021-2022354
2022-2023501

63de atingeri ale mingii au avut jucătorii lui Arsenal în careul lui Manchester duminică, record în acest sezon de Premier

3partide consecutive cu gol marcat are Saka împotriva lui Man. United, egalând performanța lui Ljungberg și Thierry Henry

Citește și: 

Amenințări cu moartea în Serie A! Procurorul care a cerut depunctarea lui Juventus, în vizorul ultrașilor: „Chinè ca Moro”

Soluția ca să scape? Dani Alves ia două măsuri radicale din arest

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
freddy
freddy  •  23 Ianuarie 2023, 17:37

3 ani!!! 3 ani de rabdare cu locul 11 in primii 2 ani. Nimic nu se face peste noapte si sa nu ne miram ca suntem ultimii din curtea scolii, cand media in supermamaliga e de 3 luni ca antrenor. Este echipa mea de suflet dupa Steaua si ma bucur pentru ei. Tot timpul mizand pe tineri, fara mega vedete, fara figuri, cu entuziasm si optimism chiar si cand lucrurile merg prost. Sper sa ia campionatul. Ar fi o performanta aproape egala cu cea a lui Leicester avand in vedere bugetele competitorilor.

brentford
brentford  •  23 Ianuarie 2023, 17:00
Postat de bicaridica pe 23 Ianuarie 2023, 15:48

Niciodata n-am crezut in Arteta, l-am considerat un transplant nereușit a lui Guardiola. Arsenal joaca frumos, continua sa câștige puncte fundamentale in ultimile minute. Lotul este net inferior valoric lui City, daca va rezista pana la final, atunci va trebui sa-i complimentam pentru acest memorabil sezon si evident, sa-i prezint scuze lui Arteta pentru ironiile adresate.

A reusit sa inchege aceasta echipa si are rezultate pentru ca i s-a dat timp,ceea ce pe la alte cluburi cu pretentii nu vezi. Chelsea a schimbat "n" antrenori in 3 ani de zile,sa vedem cat timp i se va da lui Potter (Graham,nu Harry) de catre noul patron,avand in vedere ca au cumparat deja jucatori de sute de milioane din vara pana acum.

bicaridica
bicaridica  •  23 Ianuarie 2023, 16:25
Postat de bicaridica pe 23 Ianuarie 2023, 15:48

Niciodata n-am crezut in Arteta, l-am considerat un transplant nereușit a lui Guardiola. Arsenal joaca frumos, continua sa câștige puncte fundamentale in ultimile minute. Lotul este net inferior valoric lui City, daca va rezista pana la final, atunci va trebui sa-i complimentam pentru acest memorabil sezon si evident, sa-i prezint scuze lui Arteta pentru ironiile adresate.

al lui Guardiola...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează