INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - NOTTINGHAM FOREST 2-1

Arsenal - Nottingham Forest 2-1 » Răspuns de la distanță pentru City! „Tunarii” câștigă pe Emirates în ciuda sperieturii din final

Arsenal - Nottingham Forest // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Arsenal - Nottingham Forest // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2023 17:01 / Actualizat sambata, 12 august 2023 17:03

Arsenal a câștigat primul ei meci din noul sezon de Premier League, 2-1 cu Nottingham Forest. Vicecampioana a controlat mare parte din meci, dar a avut emoții pe final, când „pădurarii” au pus presiune la poarta lui Ramsdale.

AICI, programul primei etape de Premier League

Campioana Manchester City a deschis sezonul vineri cu un succes categoric, 3-0 în fața nou-promovatei Burnley. Astăzi a venit rândul ca vicecampioana, Arsenal Londra, să ofere replica.

Cu nou-veniții Rice, Havertz și Timber pe teren, Arsenal a deschis scorul în minutul 26, prin Nketiah, servit de Martinelli cu o execuție spectaculoasă, piruetă printre doi adversari.

+5 FOTO

Arsenal - Nottingham Forest 2-1 » Răspuns de la distanță pentru Manchester City

„Tunarii” și-au dublat avantajul doar 6 minute mai târziu, atunci când Bukayo Saka a intrat spre interior și a șutat cu stângul la colțul lung, în stilul lui Arjen Robben.

+5 FOTO

Arsenal a mai avut șanse de a se desprinde, un total de 13 ocazii și 7 șuturi cadrate, dar nu a venit și golul 3.

„Pădurarii” au profitat și au redus din diferență în minutul 82, prin Awoniyi, în urma unui contraatac-fulger orchestrat de Elanga, fotbalist transferat în această vară.

Oaspeții au simțit că e loc de mai mult și au forțat în ultimele minute, au și ratat o șansă decentă prin Morgan Gibbs-White, dar nu au putut înscrie golul prin care să smulgă un punct nesperat.

Arsenal a rămas în avantaj, 2-1, și a început sezonul cu dreptul, în ciuda emoțiilor din final. 

A refuzat-o pe Bayern și a semnat cu Real Madrid!
MERCATO
A refuzat-o pe Bayern și a semnat cu Real Madrid!

FINAL » Arsenal - Nottingham Forest 2-1

Arsenal - Nottingham Forest, echipe de start:

ARSENAL (4-3-3): Ramsdale - Partey, White, Saliba, Timber - Odegaard, Rice, Havertz - Saka, Nketiah, Martinelli
Rezerve: Hein - Gabriel, Jorginho, Kiwior, Nelson, Smith Rowe, Tomiyasu, Trossard, Vieira
Antrenor: Mikel Arteta

NOTTINGHAM FOREST (3-4-3): Turner - Boly, Worrall, McKenna - Aurier, Yates, Mangala, Aina - Danilo, Johnson, Gibbs White
Rezerve: Horvath - Awoniyi, Elanga, Freuler, Kouyate, Niakhate, O'Brien, N. Williams, Ch. Wood
Antrenor: Steve Cooper

UPDATE 14:20 Meciul va începe la ora 15:00

Problemele legate de e-ticketing au împiedicat fanii să intre pe Emirates înainte de startul partidei, astfel că acesta a fost amânat cu 30 de minute. E primul meci la care Arsenal a vândut bilete doar online, nu și fizic, iar această decizie le-a creat probleme de organizare.

„Bine că au așteptat primul meci oficial al sezonului să testeze noua opțiune” s-au plâns fanii, nemulțumit de haosul creat la porți.

Așa arăta stadionul la ora 14:31, când trebuia să fi început deja partida:

Arsenal - Nottingham Forest 2-1 » Răspuns de la distanță pentru City! „Tunarii” câștigă pe Emirates în ciuda sperieturii din final

Transferuri de 231 de milioane de euro la Arsenal

În acest sezon, fanii echipei londoneze speră ca elevii lui Mikel Arteta să-i poată face față campioanei en-titre, mai ales că „tunarii” s-au întărit serios în această vară.

Pe Emirates au ajuns Declan Rice (mijlocaș defensiv), Kai Havertz (mijlocaș ofensiv) și Jurrien Timber (fundaș central), fotbaliști care au costat-o pe Arsenal 231 de milioane de euro!

Tot 3 transferuri pe bani a rezolvat în această vară și Nottingham Forest, dar pe sume mult mai mici. Sub comanda lui Steve Cooper au ajuns Anthony Elanga (extremă stânga), Chris Wood (atacant) și Matt Turner (portar), pentru care Forest a plătit 42,65 milioane de euro. Plus fundașul dreapta Ola Aina, venit liber de contract de la Torino.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Lionel Messi, gol după gol în SUA! Inter Miami are 5 victorii și e aproape de primul trofeu

Bicfalvi a declanșat nebunia în Rusia! Golul victoriei la ultima fază în duelul cu Spartak » E noul lider al campionatului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nefertem
nefertem  •  12 August 2023, 20:42

Daca tot a transferat de la Arsenal, decat sa-l ia pe Carjan, Rapid mai bine-i lua pe Odegaard, Martinelli, Nketiah si Partey

Vezi toate comentariile (1)
Comentează