INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - TOTTENHAM

foto Derby nebun în Londra: Arsenal, de două ori în avantaj. Fantastică reacția duetului MaddiSon!

FOTO: Imago Images +12   FOTO
FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 18:02 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 18:08

Arsenal și Tottenham au remizat, scor 2-2, în etapa #6 din Premier League.

Cel mai așteptat meci al Londrei a generat un supermeci. Arsenal și Tottenham, două echipe dedicate total, joc în ritm maxim, patru goluri și multe alte ocazii. ”Tunarii” au condus de două ori, Spurs a revenit de fiecare dată, în același stil: pasă Maddison, gol Son. 2-2 pe Emirates.

Derbyul nordului Londrei, Arsenal și Tottenham, două echipe cu mulți fani, o pasiune enormă, cea mai așteptată confruntare a capitalei Angliei. Marele derby al Londrei

+8 FOTO

24 de puncte diferență în 2022-2023. Acum, sunt egale

Pe teren, nu mai e diferență, ca în sezonul trecut, când "tunarii" au câștigat ambele dueluri din campionat, 3-1 și 2-0, și s-au luptat pentru titlu până în ultima clipă (locul 2, după Manchester City), în timp ce Spurs au încheiat pe 8, în afara cupelor europene. Au fost 24 de puncte între ei (84-60). 

Înaintea acestui meci de pe "Emirates", alb-albaștrii erau în față. Poziția secundă în Premier League, cu 13 puncte, la fel ca alb-roșii, dar cu golaveraj mai bun. Ei, 13-5, marii rivali, doar 9-4.

Autogol, Romero. Jesus a ratat 2-0

Arsenal a pornit furibund, asalt la poarta lui Vicario. În două minute, 14-16, Vicario a respins de două ori în situații iminente de gol, la șuturile lui Gabriel Jesus și Nketiah. Pe acest fond, gazdele au deschis scorul previzibil. Șutul lui Saka a fost deviat în plasă de argentinianul Romero, declarat "cel mai bun fundaș central din lume" de către Messi. 

1-0 după un autogol (26). "Tunarii" se puteau desprinde. Jesus, care stătea la pândă în spatele lui Maddison, i-a "furat" mingea adversarului în careu, însă a tras peste poartă dintr-o poziție ideală, singur cu Vicario

Maddison și Son, deasupra tuturor la Spurs

Nu a fost 2-0, ci 1-1. Echilibrul s-a restabilit înaintea pauzei. După parada incredibilă a lui Raya (aplaudat pe bancă de Ramsdale, fostul titular) la Johnson, Maddison i-a centrat perfect lui Son, care a marcat la colțul lung, bară-gol (42). 

Repriza secundă a început în același ritm trepidant. Un fotbal-total, ambele echipe jucând totul sau nimic.

Două goluri într-un minut

Mai întâi, a fost penalty pentru Arsenal, decis de arbitrul Rob Jones la semnalizarea VAR. Din nou Romero, henț. Și lovitură de pedeapsă transformată de Saka (2-1, 54). Niciun un minut mai târziu, Jorginho a greșit în propria jumătate de teren, Maddison a recuperat și i-a pasat rapid lui Son, care a egalat încă o dată. 

A doua oară duetul Maddison - Son a lovit pentru Tottenham: 2-2 (55). Sud-coreeanul, primul jucător al lui Spurs cu "dublă" pe Emirates. Partida a continuat până la capăt în aceeași viteză nebună. Dar nu s-a mai înscris. Două echipe dedicate total, superjoc, patru goluri și multe alte ocazii. Fotbal de Premier League.

Clasamentul din Premier League

FINAL » Arsenal - Tottenham 2-2

+8 FOTO

Arsenal - Tottenham, echipe de start

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Rice, Fabio Vieira - Saka, Jesus, Nketiah
Antrenor: Mikel Arteta

Tottenham: Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Sarr, Bissouma - Kulusevski, Maddison, Son - Johnson
Antrenor: Ange Postecoglou

Stadion: Emirates Stadium 
Arbitru: Robert Jones

Programul etapei a 6-a din Premier League

Citește și:

Concluzii în presa spaniolă după debutul ca titular: „Ianis Hagi nu s-a simțit confortabil pe Mendizorroza”

Pe cine am pierdut! Daniel Boloca, printre cei mai buni la Sassuolo: „Extraordinar. Aleargă, luptă și se impune”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Coster
Coster  •  24 Septembrie 2023, 18:00

Comentatorii DIGI. Vicario e la Spurs. RAYA e portarul lui Arsenal

Vezi toate comentariile (1)
Comentează