INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - VILLARREAL

VIDEO + FOTO Unai Emery s-a răzbunat pe Arsenal! Villarreal joacă finala Europa League cu United și strică petrecerea englezilor

Arsenal și Villarreal dispută astăzi, de la ora 22:00, returul semifinalei Europa League. În tur, spaniolii s-au impus cu 2-1. +5   FOTO
Arsenal și Villarreal dispută astăzi, de la ora 22:00, returul semifinalei Europa League. În tur, spaniolii s-au impus cu 2-1.

Articol de GSP - Publicat joi, 06 mai 2021 23:59 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 00:02

Villarreal s-a calificat în prima finală de cupă europeană din istorie. „Submarinul galben” a remizat pe terenul lui Arsenal, scor 0-0. În tur a câștigat cu 2-1.

  • Villarreal va juca în finală împotriva lui Manchester United. „Diavolii” au pierdut astăzi, scor 2-3 cu Roma, dar au profitat de victoria clară din tur, scor 6-2.
  • Ultimul act se va juca pe 26 mai, de la ora 22:00, la Gdansk, pe stadionul „Miejski”.

Arsenal și-a pus toate speranțele în meciul de astăzi. Cu un sezon dezastruos în Premier League, cel mai slab din acest secol, „tunarii” puteau obține un tichet spre cupele europene, prin intermediul Europa League.

Răzbunarea lui Emery, în Arsenal - Villarreal

Unai Emery i-a predat însă o lecție mai tânărului său conațional Mikel Arteta. Antrenorul lui Villarreal, hulit de pe Emirates în 2019, a citit perfect jocul. Arsenal a pedalat astăzi în gol, a avut o posesie anostă, cu un șut singur cadrat pe spațiul porții lui Rulii.

Arteta a riscat tot în ultimul sfert de oră. Fundașul central Holding s-a transformat în ținta centrărilor, a ratat două oportunități bune, dar cea mai mare a venit în minutul 79, de la starul Aubamayang. Gabonezul, scăpat recent de malarie, s-a înălțat superb, dar a trimis doar în bara laterală. Imediat, a fost înlocuit cu francezul Lacazette. În zadar. 

+1 FOTO

Villarreal a absorbit fără emoții presiunea și strică petrecerea englezilor. E singurul intrus în finalele europene din acest sezon. Va juca în ultimul act din Europa League împotriva lui Manchester United. În Liga Campionilor, competiția „greilor” vor juca Chelsea și City.

Villarreal, în prima finală europeană din istorie

Villarreal este o obișnuită a fazelor superioare din Europa League. A jucat 2 semifinale, plus una în perioada în care competiția se nume Cupa UEFA. A fost nevoie de Unai Emery pentru a face pasul final. Antrenorul spaniol are în palmares 3 trofee în Europa League, toate cucerite pe banca celor de la Sevilla.

FINAL » Arsenal - Villarreal 0-0

Arsenal - Villarreal, echipe de start

Arsenal: Leno - Holding, Mari, Xhaka - Bellerin, Smith Rowe, Thomas, Saka - Pepe, Aubameyang, Odegaard 
Rezerve: Ryan, Okwonko - Chambers, Elneny, Gabriel, Lacazette, Nelson, Nketiah, Cedric, Tierney, Willian 
Antrenor: Mikel Arteta 

Villarreal: Rulli - M. Gaspar, Albiol, P. Torres, Pedraza - Parejo, Coquelin, Trigueros - Moreno, Alcacer, Chukwueze 
Rezerve: Asenjo - Bacca, Baena, J. Costa, Estupinian, M. Gomez, R. Mori, F. Nino, R. Pena, Pino, Raba 
Antrenor: Unai Emery

Villarreal: Rulli - Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza - Chukwueze, Parejo, Coquelin, Trigueros - Moreno, Bacca
Antrenor: Unai Emery

VIDEO Totul despre meciul tur, Villarreal - Arsenal 2-1

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO + FOTO Chelsea - Manchester City, finala UEFA Champions League » Real Madrid, sufocată la Londra

Revanșa lui Thiago Silva și Thomas Tuchel. Excluși de PSG, ei sunt în finală cu Chelsea: „A fost trist”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează