INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Guardiola, surclasat de conaționalul Unai Emery » Aston Villa, pe podium în Premier League după o victorie uriașă: „Echipa mai bună a câștigat”

Aston Villa a anihilat-o pe Manchester City // foto: Guliver/gettyimages
Aston Villa a anihilat-o pe Manchester City // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2023 08:30 / Actualizat joi, 07 decembrie 2023 09:31

Aston Villa a făcut un meci senzațional în etapa 15 din Premier League, învingând-o pe teren propriu pe campioana Manchester City, scor 1-0 ♦ Trupa lui Pep Guardiola a fost dominată pe tot parcursul meciului, reușind să expedieze doar două șuturi spre poarta adversă pe durata celor 90 de minute.

De la instalarea pe banca lui Aston Villa, Unai Emery face minuni la formația din Birmingham.

S-a lăsat cu scandal în Giulești, după eliminarea Rapidului: „Nu tolerăm mercenarii!” » Ce au făcut jucătorii la final
RAPID - CFR CLUJ 0-0
S-a lăsat cu scandal în Giulești, după eliminarea Rapidului: „Nu tolerăm mercenarii!” » Ce au făcut jucătorii la final

Cu spaniolul pe bancă, Villa a câștigat 31 dintre cele 50 de meciuri jucate, iar în acest sezon merge ceas. Mărturie stă prestația pe care „leii” lui Emery au avut-o contra campioanei Manchester City miercuri seara.

Aston Villa, pe 3 în Premier League după victoria cu Manchester City

Aston Villa a dominat meciul contra „cetățenilor” cap-coadă, înregistrând un număr uriaș de șuturi, 22, 7 dintre acestea cadrate. 

Mai surprinzător de atât este numărul de ocazii pe care l-a avut City, doar două în tot meciul, la aceeași fază, prin Erling Haaland. Emiliano Martinez, campionul mondial din 2022, a blocat însă ambele execuții ale golgheterului albaștrilor.

Gazdele au dominat, au ratat mai multe ocazii, însă golul izbăvitor a venit în minutul 74 și a fost înscris de Leon Bailey. Jamaicanul l-a ridiculizat pe Josko Gvardiol și a înscris cu noroc, șutul lui de la marginea careului fiind deviat de Ruben Dias.

Villa a ajuns astfel la 32 de puncte și este a treia în Premier League, doar Arsenal (36) și Liverpool (34) depășind-o la puncte. Fără victorie de 4 etape, Manchester City a rămas a patra, cu 30 de puncte. Tottenham ar putea să o egaleze în caz că o învinge în această seară pe West Ham.

Pep Guardiola: „Echipa mai bună a câștigat”

După meci, antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a fost autorul unui discurs fair-play, admițând că echipa lui are multe aspecte de pus la punct.

„Echipa mai bună a câștigat. Aston Villa a fost mai bună decât noi, ne-am chinuit să progresăm mai ales când s-au apărat în bloc compact, nu am găsit nicio portiță.

Este foarte dificil, pentru că sunt organizați bine, sunt jucători rapizi, cu fizic bun, capabili să controleze multe aspecte ale jocului. De asta sunt acolo, joacă un fotbal bun, ceea ce noi nu am reușit.

Este de datoria mea să găsesc o cale pentru a redresa situația. În prezent ne chinuim, așa că trebuie să schimbăm dinamica cât mai curând posibil”, a comentat Guardiola.

Aston Villa - Manchester City 1-0, rezumat VIDEO

Tot din Premier League: 

McUnited! » Scoțianul McTominay, eroul „diavolilor” în derby-ul cu Chelsea

Război de cuvinte între Pep Guardiola și legenda lui Liverpool: „N-a câștigat niciodată!” versus „Dacă am fi forțat limitele ca voi...”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
tarnaveanu
tarnaveanu  •  07 Decembrie 2023, 19:51

Unai Emery e antrenor. Ce era Sevilla cu el și ce a ajuns ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează