INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Atac dezlănțuit al presei britanice împotriva președintelui FIFA: „Infantino a fost tras la lumină ca Saddam din gaura lui de șarpe”

Gianni Infantino, alături de Vladimir Putin // Foto: Imago
Gianni Infantino, alături de Vladimir Putin // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2022 14:06 / Actualizat marti, 01 martie 2022 14:48

Editorialistul Martin Samuel, de la Daily Mail, a comentat încercarea lui Gianni Infantino de a proteja fotbalul rus pentru relația sa cu Putin. Concluzia: „Chiar și acei ȘARLATANI au dat Rusia afară până la urmă”.

Chiar dacă, în cele din urmă, a dat afară Rusia din fotbal, Gianni Infantino nu scapă de criticile acerbe ale presei mondiale.

FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat
RĂZBOI
FIFA și UEFA au luat decizia finală în cazul Rusiei: echipele de club și naționalele, excluse din competiții! Contractul cu Gazprom, încheiat

„Polonia, Suedia și Cehia au pus FIFA la pământ"

Martin Samuel, editorialist la Daily Mail, considerat unul dintre cei mai buni jurnaliști sportivi britanici, a fost necruțător în materialul de azi despre președintele FIFA, reproșându-i pe un ton tăios faptul că nu au exclus fotbalul rus duminică, întorcând decizia luni la presiunea internațională. 

Un titlu lung și caustic: „Polonia, Suedia și Cehia au pus FIFA la pământ. Să nu uităm. Deși au încercat să mușamalizeze totul, chiar și acei ȘARLATANI au dat Rusia afară până la urmă”. Și patru mici subtitluri, care cuprind întreg textul: 

  • „Nici măcar Gianni Infantino, președintele FIFA, nu și-a putut proteja bunul amic Vladimir Putin. 
  • A fost nevoie de mult lobby din partea altor țări pentru ca FIFA să suspende Rusia. 
  • S-a demonstrat că și țări cu o putere mai mică pot FIFA sub presiune. 
  • Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă toate marile țări s-ar fi opus acestui Qatar 2022!".

„Infantino a încercat un compromis îngrozitor, dar nu era atât de prost”

Articolul e foarte dur. „Infantino și FIFA n-au vrut să facă lucrul corect. Au încercat să nu-l facă. Dar opinia mondială amenința să demoleze fotbalul internațional și poziția lor, în același timp. Poate că aceasta a fost explicația unei răsuciri bruște. FIFA s-a temut că propria putere va fi pusă în pericol. Infantino a fost tras la lumină ca Saddam Hussein din gaura lui de șarpe”, a atacat Samuel. 

A înțeles întoarcerea deciziei: „Președintele FIFA nu era atât de prost încât să creadă că ar putea menține relația confortabilă cu Putin și Rusia în timpul invaziei sângeroase din Ucraina. Infantino a încercat un compromis îngrozitor devenit instabil la secunde de la anunțarea sa. Și aceasta este vestea bună. Într-un final, Polonia, Suedia și Cehia, trei din națiunile de mijloc, s-au ridicat împotriva FIFA și au învins.”

„Dacă marile puteri ar fi respins Mondialul din Qatar?”

Regretă că fotbalul nu s-a opus și turneului final din Golful Persic. „Ce am mai fi putut câștiga? Un gând irezistibil ne poartă spre Mondialul din Qatar. Dacă toate marile puteri s-ar fi reunit și ar fi respins pur și simplu proiectul? Acționarii jocului condus de FIFA au o putere mult mai mare decât și-ar fi imaginat. Polonia, Suedia și Cehia au pus FIFA la pământ. Să nu uităm.”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Drama unui jucător antrenat de Lucescu » E în Spania, dar familia stă ascunsă în subsol la Kiev!

Încă o mare lovitură pentru fotbalul rus » Ar putea rămâne fără toți străinii!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
aberescu
aberescu  •  01 Martie 2022, 15:50

Hai Simona a!

ripensistu
ripensistu  •  01 Martie 2022, 15:47

Bine ca am scapat de criminalul Saddam.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează