INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SANCȚIUNI

Încă o mare lovitură pentru fotbalul rus » Ar putea rămâne fără toți străinii!

Lotul lui Zenit s-ar putea subția dacă își va pierde stranierii // Foto: Imago
Lotul lui Zenit s-ar putea subția dacă își va pierde stranierii // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2022 11:31 / Actualizat marti, 01 martie 2022 11:52

FIFPro va cere forului mondial să permită tuturor jucătorilor străini din liga Rusiei să poată rezilia contractele unilateral.

Hotărârea comună FIFA-UEFA a blocat fotbalul rus. Nici naționala, nici echipele de club nu vor mai putea juca în viitorul apropiat în competițiile internaționale. Dar ar putea fi și mai rău, în curând. Pentru că Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști (FIFPro) plănuiește să dea altă lovitură Moscovei.

Cine înlocuiește Rusia în barajul pentru Mondial » FIFA va alege între două țări
CM 2022
Cine înlocuiește Rusia în barajul pentru Mondial » FIFA va alege între două țări

FIFPro: „Cerem rezilierea contractelor fără a plăti o compensație cluburilor”

Louis Everard, președintele olandez al FIFPro, a dezvăluit într-un interviu pentru revista batavă Voetbal International: „Vom cere ca FIFA să permită jucătorilor străini din liga Rusiei să poată rezilia contractele unilateral. Trebuie acționat cât de repede posibil. Escaladarea conflictului din Ucraina e un motiv suficient de bun pentru a pune capăt angajamentelor fără a plăti o compensație cluburilor.” 

Exemplul din 2020, decizia luată de urgență în pandemie

Everard crede că „FIFA poate adapta regulamentul de urgență, pentru că suntem într-o situație care cere măsuri urgente. Fotbaliștii ar trebui să aibă voie să părăsească Rusia gratis.”

El a amintit că, în 2020, forul mondial a mai făcut o modificare într-un moment extrem. Din cauza pandemiei, sezonul a continuat până în luna august. Și FIFA le-a prelungit jucătorilor contractele aflate la final. Expirau în mod normal pe 30 iunie. Au fost extinse încă două luni.

Cluburile le-au cerut jucătorilor reducerea salariilor

Cum Rusia a fost deja izolată și ruptă de piețele financiare externe, fotbalul rus va fi și el grav afectat. Cluburile din prima ligă le-ar fi cerut deja străinilor să accepte reducerea salariilor. Acesta ar fi un motiv în plus pentru jucători să ceară rezilierea contractelor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Incredibil! Gianluigi Buffon a semnat prelungirea contractului cu Parma până în 2024: „Nu m-aș mira să fiu încă în formă la 48 de ani”

Pelé a fost externat din spital. Care este starea legendei braziliene

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează