INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Atac la Platini! » Messi e favorit să ia un nou ”Balon de Aur”

Messi exultă, un nou
Messi exultă, un nou "Balon" e aproape. El mai candidează și la cel mai frumos gol, alături de Neymar (Santos) și Rooney (Man. Utd)

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 decembrie 2011 21:39

Dacă va triumfa în disputa cu Cristiano Ronaldo şi Xavi, atacantul Barcelonei l-ar imita pe şeful UEFA, unicul cu trei trofee consecutive.

Cu doar 5 zile înainte de El Clasico (sîmbătă, 23:00, DigiSport), Lionel Messi pare să fi cîştigat un prim duel cu Cristiano Ronaldo. Ei sînt, alături de Xavi, finalişti în disputa pentru cucerirea "Balonului de Aur FIFA", premiu ce recompensează anual cel mai bun fotbalist din lume, dar triumful argentinianul e dat ca sigur. Îl recomandă nu doar talentul, datorită căruia a triumfat în 2010 în faţa campionilor mondiali Iniesta şi Xavi, ci şi rezultatele personale, 86 de goluri date pînă acum în 2011, şi cele cu echipa, cu care a luat Liga, titlul, Supercupa Europei şi cea a Spaniei.

Previzibilul succes, ce va oficializat într-o gală la Zurich pe 9 ianuarie, ar face ca starul Barcelonei să obţină trofeul pentru al treilea an consecutiv. De la înfiinţarea premiului, în 1956, un singur jucător a mai realizat această performanţă. Este vorba de Michel Platini, actualul preşedinte al UEFA. Francezul s-a clasat primul în 1982, 1983 şi 1984, cînd evolua la Juventus.

Există alţi doi ex-jucători care au cucerit "Balonul" de cîte trei ori, însă nu la rînd. Ambii sînt olandezi: Johan Cruyff, învingător în 1971, '73, '74, şi Marco van Basten (1988, '89, '92).

48 la sută dintre cei 10.000 de votanţi pe www.gsp.ro au apreciat că Messi va lua "Balonul de Aur". Îl urmează Ronaldo (33%) şi Xavi (19%)

Cine şi cum se votează
"Balonul de Aur FIFA" moşteneşte fostele "Ballon d'Or" al bisăptămînalului "France Football" şi "FIFA World Player", care au fuzionat în 2010. La vot participă toţi selecţionerii şi căpitanii celor 208 de echipe naţionale afiliate la forul mondial, plus 154 de jurnalişti, colaboratori ai "FF" din întreaga lume. Pentru locul 1 se acordă 5 puncte, pentru cel secund - 3, iar pentru al treilea - 1. Iniţial au fost 50 de candidaţi, număr restrîns apoi la 23, iar acum - la 3.

Mourinho, Guardiola sau Ferguson
Tot la gala FIFA va fi desemnat şi cel mai bun tehnician din lume pe 2011. Candidaţi sînt Jose Mourinho (Real Madrid), Josep Guardiola (FC Barcelona) şi Alex Ferguson (Manchester United). Primul s-a impus anul trecut, cînd i-a devansat pe selecţionerul spaniol Vicente Del Bosque şi pe Guardiola.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nicu1983
nicu1983  •  06 Decembrie 2011, 09:42

messi ia sigur balonul de aur,nu are cum sa fie altfel...si o sa mai ia multe de acum incolo...e cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează