INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atacantul român care consideră că ar putea face față la Barcelona zilelor noastre: „Pivot, în locul lui Suarez. Cu Messi în spate, câștigam Liga fără probleme”

Rodion Cămătaru consideră că l-ar fi putut înlocui pe Luis Suarez în sistemul Barcelonei din prezent // sursă foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Rodion Cămătaru consideră că l-ar fi putut înlocui pe Luis Suarez în sistemul Barcelonei din prezent // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 09:39

Fostul atacant român Rodion Cămătaru (61 de ani) consideră că dacă ar fi evoluat în prezent, s-ar fi potrivit stilului de joc al Barcelonei.

Atacantul cu 22 de goluri la echipa națională a României este convins că s-ar fi pliat pe sistemul din ultimii ani ai Barcelonei, în care uruguayanul Luis Suarez (33) evoluează ca atacant:

„La ce echipă aș fi putut să joc eu în zilele noastre? Deși mulți spun că mi se potrivea campionatul Angliei, am avut ofertă de la Wimbledon, totuși eu cred că puteam să joc în sistemul de joc al Barcelonei de azi, chiar dacă acolo se joacă în mare viteză. Puteam să joc pivot în locul lui Suarez, iar dacă îl aveam și pe Messi în spatele meu, ca să îmi dea pase, câștigam Liga Campionilor fără probleme.

Deși am fost un atacant masiv, eu cred că am avut tehnică și o viteză destul de bună pentru un jucător de gabaritul meu. Îmi pare foarte rău că de când am încheiat cu fotbalul România nu a mai putut să găsească pentru națională un atacant asemănător stilului meu de joc”, a declarat Rodion Cămătaru pentru Prosport.

1.90 metrieste înălțimea lui Rodion Cămătaru

Atacantul român care consideră că ar putea face față la Barcelona zilelor noastre: „Pivot, în locul lui Suarez. Cu Messi în spate, câștigam Liga fără probleme”
Rodion Cămătaru // sursă foto: Arhiva Gazetei Sporturilor

Rodion Cămătaru: „Nae Tilihoi a fost la fel de bun ca Bumbescu”

În urmă cu câteva zile, Victor Pițurcă (63 de ani) a vorbit despre calitățile lui Adrian Bumbescu, titular în echipa Stelei câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni: „Bumbescu, dacă era tânăr acum și juca meci de meci, câștiga 20 de milioane de euro pe an. Eu nu văd în lume fundaș ca Bumbescu”.

Ca răspuns la afirmația lui Pițurcă, Rodion Cămătaru a ținut să îl elogieze pe Nicolae Tilihoi, fundaș central ce a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale pentru Universitatea Craiova: „Am citit și eu ceea ce a zis Piți de Bumbescu, dar eu consider că Nae Tilihoi a fost la fel de bun ca Blondu (n.r. – Bumbescu). Erau două stânci, tare buni amândoi, dar Nae al meu de la Universitatea nu prea a avut șanse la echipa națională. Erau jucători foarte buni în perioada aia la noi în țară și nu ajungeai așa de ușor la națională”.

Rodion Cămătaru a evoluat la 4 echipe în cariera sa: Universitatea Craiova, Dinamo, Charleroi și Heerenveen. Acesta s-a retras în anul 1993, după aventura avută în Olanda.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre fotbalul românesc:

DEZBATERE GSP. Provocare de Mondiale: România '90 sau România '94? Care dintre cele două naţionale a fost mai bună? Ce cred Hagi, Gică Popescu și Răducioiu

FCSB. Florinel Coman poate să-i blocheze planul lui Gigi Becali » Sânmărtean îl sfătuiește să nu accepte oferta din MLS

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
macaragiul
macaragiul  •  21 Aprilie 2020, 11:05

:)))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează