INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Atenționare pentru cei care au contractat COVID-19: „Activitatea cardiacă și funcția respiratorie pot fi afectate”

Rugani (stânga) și Dybala (dreapta) sunt doi dintre fotbaliștii testați pozitiv cu COVID-19 +33   FOTO
Rugani (stânga) și Dybala (dreapta) sunt doi dintre fotbaliștii testați pozitiv cu COVID-19

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 18:39

Criza coronavirus a afectat până acum peste 1,2 milioane de persoane de pe glob, printre care și mai mulți fotbaliști. Antonio Spataro, directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, a vorbit despre problemele pe care le pot dezvolta jucătorii testați pozitiv cu COVID-19.

Spataro a afirmat că noul coronavirus poate să altereze mai multe funcții importante din organism, printre care cea respiratorie sau activitatea cardiacă.

„COVID-19 poate afecta totul”

„Cei testați pozitiv pentru coronavirus vor avea nevoie de o examinare medicală completă înainte să primească acceptul de a reveni la activitatea fizică. Trebuie să stabilim dacă și în ce mod virusul a afectat corpul sportivului. Este o măsură de precauție și astfel putem înlătura orice suspiciune, prin teste riguroase.

Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste", a declarat Spataro, pentru Il Giornale.

  • Mikel Arteta (antrenor, Arsenal), Daniele Rugani, Paulo Dybala, Blaise Matuidi (jucători, Juventus) sau Ezequiel Garay (jucător, Valencia) sunt câteva dintre pesonajele cunoscute ale fotbalului testate pozitiv cu COVID-19.

FOTO Coronavirus în întreaga lume

+29 FOTO

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Fosta handbalistă Roxana Gheorghiu, care trăiește lângă Napoli: „Am văzut cu ochii mei oamenii cum mor! E durere în Italia!”

Conor McGregor a răbufnit la adresa chinezilor, din cauza pandemiei de Coronavirus: „Este barbar ce s-a făcut!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează