INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Curiosul caz al lui Antoine Griezmann: Atletico vrea să o „fenteze” pe Barcelona, catalanii merg la tribunal!

Antoine Griezmann // foto: Imago Images
Antoine Griezmann // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 10:52 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 11:46

Curiosul caz al lui Antoine Griezmann (31 de ani). Atletico Madrid interpretează contractul prin care l-a împrumutat de la Barcelona astfel: clauza de cumpărare de 40 de milioane de euro se activează doar dacă francezul joacă peste 50% dintre minutele în care este disponibil în cele două sezoane de împrumut. Pentru a o fenta, Simeone l-a introdus după minutul 60 în toate partidele din ultima lună! 

În august 2021, în chiar ultima zi de mercato, Barcelona l-a împrumutat pe Antoine Griezmann la Atletico Madrid în schimbul sumei de 10 milioane de euro. 

Doi specialiști au lămurit faza penalty-ului primit de West Ham: „Nu este complicat”
WEST HAM - FCSB 3-1
Doi specialiști au lămurit faza penalty-ului primit de West Ham: „Nu este complicat”

Curiosul caz al lui Antoine Griezmann

În opinia celor de la Atletico Madrid, contractul prevede o clauză care o forțează să achite alte 40 de milioane de euro în cazul în care Griezmann evoluează în cei doi ani de împrumut peste 45 de minute în minimum 50% dintre meciurile în care este apt de joc.

În primul sezon de împrumut, 2021/2022, Griezmann a depășit borna de 45 de minute jucat în mai mult de 50% dintre meciurile în care a fost la dispoziția antrenorului (30/37).

Pentru a echilibra balanța, Diego Simeone, antrenorul lui Atletico, l-a ținut rezervă în toate meciurile din acest sezon și a ales să-l introducă pe teren de fiecare dată după minutul 60.

Cum se ia în calcul doar timpul regulamentar de joc (90 de minute), Griezmann are în fiecare meci din noul sezon, început în august, sub 45 de minute jucate! În ce partide a apărut francezul?

  • 3-0 cu Getafe (A jucat 28 de minute)
  • 0-2 cu Villarreal (28 de minute)
  • 1-0 cu Valencia (26 de minute)
  • 1-1 cu Real Sociedad (27 de minute)
  • 2-1 cu FC Porto (29 de minute)

În ciuda timpului limitat petrecut pe teren, Antoine a înscris 3 goluri, două dintre acestea (cu Valencia și FC Porto) decisive.

Barcelona se pregătește să o dea în judecată pe Atletico Madrid

Considerându-se neîndreptățită, Barcelona plănuiește să o dea în judecată pe Atletico, conform jurnalistului Sique Rodriguez. Clubul blaugrana are de gând să ceară plata imediată a celor 40 de milioane, judecând că Antoine Griezmann a devenit jucător al „saltelarilor” la finalul sezonului trecut.  

Barcelona susține că respectiva clauză era prevăzută doar pentru primul sezon de împrumut, în care Griezmann a jucat mai mult de 45 de minute în peste 50% dintre meciuri.

În opinia echipei de avocați a catalanilor, acest lucru ar fi trebuit să activeze automat clauza de cumpărare definitivă a lui Griezmann de către Atletico la final de 2021/2022, iar Atletico ar fi nevoită acum să achite suma de transfer convenită de cele două părți, 40 de milioane de euro.

Așadar, cele două cluburi interpretează contractul diferit. Se pare că situația va fi lămurită la tribunal, întrucât Barcelona s-a pregătit deja să acționeze în instanță echipa din Madrid.

Dacă Atletico va avea câștig de cauză iar Griezmann va fi folosit în continuare în stilul din ultima lună, fotbalistul va reveni la Barcelona în vara lui 2023.

Catalanii îl cumpăraseră chiar de la Atletico Madrid în 2019, când i-au achitat clauza de reziliere a contractului, în valoare de 120 de milioane de euro.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Incredibil! Rămasă fără antrenor, Brighton și-a pus un jucător drept interimar. Va sta pe bancă la următorul meci

Îi ia apărare lui Octavian Popescu, după greșeala cu West Ham: „L-au distrus antrenorii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  09 Septembrie 2022, 13:08

Griezmann e unul dintre cei mai buni din toate timpurile, pacat ca in anul sau de glorie 2016 i-au fost furate Liga Campionilor, Campionatul European si Balonul de Aur.

maradona79
maradona79  •  09 Septembrie 2022, 13:05
Postat de gabrielbucur pe 09 Septembrie 2022, 12:41

Mai folositi de multe ori sintagma: "Curiosul caz"? La doua-trei zile, alt caz curios...

Probabil acelasi jurnalist, plin de curiozitate in fatza lumii. Ma intreb ce-o mai face Ana-Maria Prodan. Mi-e dor de ea.

gabrielbucur
gabrielbucur  •  09 Septembrie 2022, 12:41

Mai folositi de multe ori sintagma: "Curiosul caz"? La doua-trei zile, alt caz curios...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează