INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atletico Madrid cedează sub presiune! Luptă incandescentă în 3 la titlu în La Liga! Oricare poate fi campioană

Luis Suarez la Atletico Madrid, foto: Imago
Luis Suarez la Atletico Madrid, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 aprilie 2021 12:32 / Actualizat luni, 05 aprilie 2021 17:31

Atletico Madrid nu mai are marjă de eroare în La Liga! Și-a micșorat dramatic avansul la șefie, însă nu mai depinde decât de ea, la fel ca Barcelona. Doar Real Madrid stă la mâna rezultatelor.

Acum două luni, Atletico Madrid defila în campionat, având zece puncte avantaj față de Real și un meci mai puțin disputat. Al doilea titlu părea deja acontat de Simeone, dar Atletico riscă să piardă incredibil șefia după ce a capotat duminică la Sevilla (0-1)

Trupa lui Cholo Simeone are numai trei „lungimi" avans față de Madrid, iar între ele se află și Barcelona, care închide etapa a 29-a acasă, cu Valladolid. Eliminați din Ligă și Cupa Regelui, los colchoneros sunt în pericol să încheie sezonul fără trofeu!

Un gol controversat

Totuși, antrenorul Diego Simeone nu disperă: „Știu sigur care-i drumul, nu mă tem de nimeni! Trebuie să acceptăm eșecul și aspectele negative, dar să creștem intensitatea, care ne-a oferit mai multe resurse decât cele bazate pe talentul jucătorilor". 

Parada lui Oblak la penaltyul bătut de Ocampos într-o primă repriză în care andaluzii au tras 12 șuturi a fost un avertisment al suferinței liderului. Golul primit de la Acuña, din centrarea lui Jesús Navas, a provocat multe polemici, faza începând la hențul clar al lui Ocampos nesancționat de arbitrul Gil Manzano și neluat în calcul nici de VAR! Căpitanul a primit de la Suso mingea pe care a trimis-o în careu și fundașul argentinian a înscris.

Parametrul El Clasico

Liderul nu depinde însă decât de el, chiar dacă în meciul cu Betis de duminică (tot la Sevilla), nu-i va avea pe cei mai buni doi marcatori, Luis Suárez și Marcos Llorente, ambii suspendați. 

Dacă va câștiga tot, inclusiv derby-ul de pe Camp Nou, pe 5 mai, Atléti e campioană. Discuție ce poate fi valabilă și pentru Barcelona, ce dispută sâmbătă El Clásico, la Madrid. Doar trupa lui Zizou stă la mâna jocului rezultatelor în ultimele 9 runde, mai având de înfruntat Sevilla, Bilbao și Villarreal.

14 punctea risipit Atletico Madrid în cele 10 etape ale returului. Ultimele 3, la Sevilla, deși Oblak a parat al șaselea penalty în LaLiga și al nouălea din 29 la Atletico

Când faci schimbare în minutul 30 înseamnă că ți-ai imaginat greșit cursul jocului. Antrenorul n-a luat cele mai bune decizii ca echipa să aibă o prima repriză bună.
- Diego Simeone, antrenor Atletico Madrid

Citește și alte știri din La Liga: 

Valencia a ieșit de pe teren cu Cadiz! » Meci întrerupt 25 minute în La Liga

Eden Hazard, desfiinţat în Belgia: „A crezut că talentul este suficient. Nu a muncit niciodată”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
enigmaticul
enigmaticul  •  05 Aprilie 2021, 17:28
Postat de Mada Madalina pe 05 Aprilie 2021, 15:46

Barcelona ...nu a inchis ( inca ) Inchide diseara :)))) Ziaristi de sport ...? ...ne imformati !

Așa este, Madalina!! Barca joacă azi la orele 22,00 cu Valladolid!! Dar ziariștii ăștia sunt ”focusați” pe alte aspecte, mai puțin cele sportive. Ei o promovează pe Prodanca, că de aici iese și mălaiul.

1968213743293712
Mada Madalina  •  05 Aprilie 2021, 15:46

Barcelona ...nu a inchis ( inca ) Inchide diseara :)))) Ziaristi de sport ...? ...ne imformati !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează