INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

ATLETICO MADRID - VALENCIA 3-1 » Cu Pistolarul spre titlu! Al 7-lea gol în ultimele 7 partide pentru Luis Suarez și a 7-a victorie la rând pentru echipa lui Diego Simeone

Luis Suarez, la al 7-lea gol în ultimele 7 meciuri
foto: Imago
Luis Suarez, la al 7-lea gol în ultimele 7 meciuri foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 10:55 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 12:01

Luis Suárez și-a marcat a 34-a aniversare cu o reușită contra celor de la Valencia. E al 12-lea gol în 15 etape, sporind regretele la Barcelona, aflată la -10 de liderul Atlético Madrid. Uruguayanul este Pichichi, cu un meci în minus.

La 34 de ani, pe care i-a împlinit duminică, în ziua meciului cu Valencia, Luis Suárez e departe de a fi un atacant uzat, plictisit și pretențios. Aruncat în vară, ca o măsea stricată, de Bartomeu de la Barcelona, uruguayanul continuă să înscrie. Însă o face pentru Atlético Madrid.

„Pistolarul” are 12 goluri în 15 etape în tur, egalul marocanului En-Nesyri (Sevilla) în ierarhia Pichichi, și un meci în minus. Pentru aceste reușite n-a avut nevoie decât de 18 șuturi pe poartă, la fel ca atacantul andaluzilor. Vezi aici rezumatul de la Atletico-Valencia!

João Félix, gol și assist pentru Atletico Madrid

De la Vieri (1997-'98) și Hasselbaink (1999-'00), nimeni nu a mai reușit cifrele lui Suárez la Atletico Madrid. Doar alți șapte „colchoneros” au marcat de cel puțin 12 ori în primele lor 15 partide în La Liga. 

De altfel 7 e cifra magică a trupei lui Cholo Simeone în debutul lui 2021. Șapte succese consecutive în campionat. Luis are șapte goluri în ultimele șapte runde. Tot șapte puncte e și avansul față de campioana Real Madrid în clasament. Iar jucătorul cu numărul 7, João Félix 23, revenit ca titular după trei meciuri, a influențat revenirea cu Valencia de la 0-1, cu gol și assist, devenind MVP-ul.

Luis Suarez, un gol la 92 de minute!

„Fiecare gol al lui Suárez e un pumnal înfipt în inima fanilor blaugrana”, scrie Marca. Darul făcut de Barça are randamentul incomparabil cu al succesorului său pe Camp Nou. Braithwaite, doar două reușite în campionat și o medie de 428 de minute pentru un gol înscris. Luis, 92 de minute! Uruguayanul e mult mai complet, marcând șase cu dreptul, patru cu stângul și două cu capul. 

156 de goluri în 206 meciuriare Luis Suárez în La Liga din 2014 încoace, egalându-l pe locul 19 all-time pe Puskás, maghiarul reușindu-le în 180 de partide (1958-1965)

Cele mai bune momente ale lui Luis Suarez la Barcelona

Citește și alte știri din La Liga:

Ronald Koeman, atac la jucătorii Barcelonei: „E inacceptabil, ceva trebuie să se schimbe!”

AS anunță singura alternativă la înlocuirea lui Zinedine Zidane la Real Madrid » Este un idol „blanco”!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează