INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Manuel Neuer, în istoria Bundesligii! Ce record a egalat portarul lui Bayern + Performanță impresionantă pentru Lewandowski

Manuel Neuer, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages
Manuel Neuer, Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 14:29 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 16:54

Manuel Neuer (34 de ani) e în istoria Bundesligii. Salvat de bară la penalty-ul lui Finnbogason în Augsburg - Bayern 0-1, căpitanul campioanei a reușit al 196-lea meci fără gol primit.

Bayern își conservă avansul de 4 puncte la conducerea Bundesligii, dar știrea derby-ului bavarez (1-0) cu Augsburg este că nu a mai încasat gol! După 11 etape la rând în care a scos de 17 ori mingea din plasă, Manuel Neuer a reușit un clean-sheet. Abia al treilea în acest campionat, după 8-0 cu Schalke și 5-0 cu Frankfurt. 

Manuel Neuer l-a egalat pe Oliver Kahn!

Căpitanul liderului a intrat însă miercuri seară în istorie, cu al 196-lea meci în Bundesliga în care-și păstrează poarta neatinsă, egalându-l astfel pe legendarul Oliver Kahn, ce va deveni din 2022 noul director executiv al clubului, în locul lui Rummenigge.

Neuer, care n-a avut niciun șut cadrat, a scăpat în cel mai greu moment pentru echipa lui Flick, la penalty-ul acordat după hențul în careu comis de Pavard. Islandezul Finnbogason a nimerit bara în minutul 76. „Cine știe dacă nu va apărea alt portar care să mă întreacă”, a zis Manuel. 

Robert Lewandowski, 22 de goluri după tur în Bundesliga

Robert Lewandowski n-a iertat însă, tot de la punctul cu var. Polonezul, ieșit cu dureri musculare în actul secund, are 22 de goluri în 16 meciuri jucate și amenință serios recordul lui Gerd Müller (40 într-un campionat) stabilit în urmă cu cinci decenii. Nimeni n-a atins acest prag la mijlocul întrecerii.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

JUVENTUS - NAPOLI 2-0. Regele Cristiano Ronaldo » Portughezul e golgeterul planetar!

Real Madrid a ratat două obiective în 6 zile! Zinedine Zidane, în pericol: ce au decis șefii „galacticilor”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează