INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Avertismentul fostului președinte al lui Lyon: „Data viitoare când se va mai întâmpla vor fi și morți!”

Antrenorul lui Lyon, plin de sânge după ce autocarul a fost atacat de ultrașii lui Marseille +34   FOTO
Antrenorul lui Lyon, plin de sânge după ce autocarul a fost atacat de ultrașii lui Marseille

Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 16:10 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 16:10

Jean-Michel Aulas (74 de ani), ex-proprietarul lui Olympique Lyon (OL), a tras un semnal de alarmă în privința înmulțirii violențelor din fotbalul francez și cere sancțiuni grave pentru cei de la Marseille: „Nu se poate exonera clubul de orice responsabilitate. Nu rezolvăm nimic dacă amânăm meciul, trebuie sancționați cei vinovați de aceste incidente!”

Unul dintre cei ce au luat poziție și s-au revoltat după violențele de la Marseille, cărora le-a căzut victimă antrenorul lui Lyon, Fabio Grosso, este fostul patron al lui OL. Jean-Michel Aulas. Acesta a avertizat foarte serios că lucrurile pot fi mai grave dacă nu se iau măsuri urgente: „Dacă amânăm meciul, nu facem decât să oferim autorilor acelui atac și celor ce au urmărit ce s-a întâmplat oportunitatea de a repeta acele violențe.

Îi las pe cei responsabili să ia o decizie și s-o facă pentru sufletul și conștiința lor. Dar trebuie să fie o sancțiune foarte severă. Altfel, data viitoare vom avea și morți. Fabio își putea pierde un ochi, Oamenii ce au atacat autocarul lui Lyon cu sticle li pietre au avut misiunea de a-i speria și a-i intimida pe adversari. Lumea din interiorul autocarului a fost îngrozită".

Redacția GSP: „Un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece
ANUNȚ
Redacția GSP: „Un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece

Avertismentul fostului președinte al lui Lyon, Jean-Michel Aulas

Aulas a dat vina pentru incidentul produs în afara stadionului Velodrome pe lipsa unei securități adecvate ce trebuia asigurată autocarului în drumul său către arenă: „Escorta care a fost oferită a fost foarte redusă. Mult mai mică decât am trăit eu în precedentele deplasări la Marseille sau chiar la Saint-Étienne, unde forțele de poliție și-au luat precauții mult mai mari și au reușit să evite astfel de incidente.

De data asta s-a întâmplat să fie doar un om rănit, dar data viitoare se poate lăsa cu morți. Sunt furios pentru că nu s-au luat măsurile de siguranță necesare evitării unui astfel de episod. Există numeroase sesizări despre atacurile care se plănuiesc, însă toate au fost minimizate. Acum am fost aproape de o tragedie, cu niște consecoințe grave pentru OL”.

Fabio Grosso, antrenorul lui OL, care a fost rănit cu o sticlă de bere plină care a spart două geamuri ale autocarului, a postat pe Instagram reacția după incidentul de la Marseille: „Ceea ce s-a întâmplat duminică seara ar fi putut fi o tragedie. Sper din tot sufletul că această situație va servi drept lecție pentru viitorul nostru. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru. Haide OL... Mereu!”, a scris Fabio Grosso, pe contul său de Instagram.

Avertismentul fostului președinte al lui Lyon: „Data viitoare când se va mai întâmpla vor fi și morți!”
John Textor și Jean-Michel Aulas (noul acționar majoritar alături de ex-proprietarul lui Olympique Lyon)/ Foto: Imago Images

Citește și:

Dinamo face noi mutări. Burcă își aduce mentorul la echipă!

Crăciunescu propune 5 variante pentru șefia CCA: „În primul rând el. Totul îl recomandă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Noiembrie 2023, 18:04

Franta o tara civilizata care mereu ne este data ca exemplu ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează