GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  ANUNȚ

Redacția GSP: „Un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece

Gazeta Sporturilor
Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 12:40 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 13:31

Ziarul Gazeta Sporturilor a fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat. Ziariștii au aflat că astăzi, miercuri 1 noiembrie 2023, a fost tipărit ultimul număr. Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă. 

  • În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.
  • Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.
  • Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”

de Gazeta Sporturilor

Conducerea Ringier a anunțat miercuri dimineață oamenii de la depozitul de difuzare că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci doar online. ”A venit în depozitul din Crângași un om de la Ringier, Predrag Mihailovic și doi avocați. Noi, cei de la difuzare, am fost șocați nici nu înțelegeam ce se întâmplă”, a spus unul dintre angajații de la difuzare. Cei de la difuzare au fost anunțați că au 20 de zile de zile la dispoziție ca să plece. 

Miercuri la prânz, la discuții, în sediul Ringier, a fost chemat și Cătălin Tolontan. I s-a comunicat și lui că strategia prevede renunțarea la print și că poziția s-a desființat. 

”De când se închide ziarul?”. ”De azi”

”De când se închide ziarul?”, a întrebat Cătălin Tolontan.  Răspunsul lui Predrag Mihailovic, managerul companiei care editează GSP, a fost ”De astăzi”. ”Adică astăzi a fost ultima ediție către cititori?”, a întrebat ziaristul. ”Da”, a răspuns Mihailovic.

După câteva minute, redacția GSP a primit un mesaj pe email. Îl reproducem integral.

”Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică”

”Gazeta Sporturilor mizează pe digital: brand-ul GSP renunță la ediția tipărită și semnează un acord cu SNTV, cel mai important furnizor de conținut video în materie de sport, pentru o nouă etapa, exclusiv digitală - era GSP.ro

Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore. Concomitent cu inchiderea diviziei de print a Gazeta Sporturilor, RSMG își afirma decizia clară de a se concentra 100%, în viitor, pe platforma digitală GSP.ro. 

”Ultima ediție tipărită a Gazeta Sporturilor a fost publicată astăzi, pe 1 noiembrie, 2023”

Această schimbare strategică reflectă evoluțiile recente, din industria media globală, și este în conformitate cu manualul de acțiune al RSMG. Institutul Reuters menționa, în lucrarea "Journalism, media and technology trends and predictions, 2023":  "In acest an, ne putem aștepta ca mai multe ziare să renunțe la producția zilnică a variantei tipărite, din cauza creșterii costurilor de tipar și a deprecierii rețelelor de distribuție. În egala masura, este posibil să asistăm la următorul fenomen: din ce în ce mai multe titluri cu traditie vor trece la un model exclusiv online".

Decizia de a se concentra doar pe digital, în cazul GSP, demonstrează angajamentul RSMG de a-si adapta cât mai riguros platformele de sports media la peisajul în schimbare rapidă al presei de sport, pentru a oferi cititorilor săi valoroși informație prelucrata cu maximum de profesionalism, și acoperire jurnalistica în pas cu vremurile.

Ramura digitală a Gazeta Sporturilor, platforma de știri sportive GSP.ro, se dezvoltă extrem de promițător, demonstrând un mare potențial de creștere. Cu peste 65 de milioane de afisari, peste 20 de milioane de vizite și peste patru milioane de utilizatori unici pe lună, GSP.ro este deja cea mai influentă platformă media de sport din România. În comparație cu toate site-urile măsurate de SATI, GSP.ro beneficiaza de cea mai mare durata medie a timpului petrecut de utilizatori pe site.

În acord cu angajamentul său de evolutie constanta si diversificare a ofertei jurnalistice, GSP.ro a semnat un acord de cooperare strategică cu SNTV, serviciul de conținut sport în format video al renumitei agentii Associated Press (AP). 

SNTV este un serviciu specializat în furnizarea de reportaje sportive premium și știri video sportive adaptate nevoilor radiodifuzorilor și editorilor digitali din întreaga lume. SNTV aduce telespectatorii mai aproape de pasiunea lor pentru sport, folosind chiar dispozitivele lor digitale. Peste 400 de companii media, din întreaga lume, folosesc conținutul SNTV - inclusiv, începând de acum, platforma GSP.ro.

Asadar, incepand de astazi, utilizatorii GSP.ro vor avea parte de informații de maximă acuratețe si analize de profunzime, dintr-o gamă largă de competiții, printre care Bundesliga, Cupa Angliei, Liga Portugheză, Liga Campionilor AFC și multe altele. În plus, utilizatorii GSP.ro vor avea privilegiul de a viziona rezumatele principalelor meciuri europene de baschet din Euroliga, precum și cele mai recente materiale video din campionatele NBA și NCAA. Mai mult, în curând vom fi în masura sa difuzam imagini in exclusivitate de la evenimente sportive de top  din întreaga lume. Și acesta este doar începutul.

Decizia de a renunța la ediția tipărită a Gazeta Sporturilor a fost luată pe baza a numeroase analize. Situația economică dificila a brand-ului de presă sportivă cu o vechime de aproape o sută de ani, precum și migrarea continuă a cititorilor și a clienților de publicitate către platforma online, ne-au condus la concluzia ca e momentul sa acordăm prioritate absolută viitorului digital al Gazeta Sporturilor. Colaborarea cu SNTV este prima confirmare a forței si impactului GSP.ro. Materialele video de foarte buna calitate vor sustine intentia GSP.ro de a livra utilizatorilor sai un conținut de înalt profesionalism, ajutand echipa sa se concentreze pe nevoile celor mai exigenți fani ai sportului.

Desființarea ediției tipărite a Gazeta Sporturilor este însoțită de desființarea  a nouă posturi. Modificările de personal se referă exclusiv la poziții direct legate de producția și distribuția ediției tipărite a Gazeta Sporturilor. 

”Printre altele, Cătălin Tolontan, în prezent coordonator editorial atât pentru Gazeta Sporturilor, cât și pentru Libertatea, nu se va mai ocupa de Gazeta Sporturilor și se va concentra doar pe Libertatea, începând cu 1 noiembrie. Noua organizare a GSP.ro va fi substanțial mai flexibilă și 100% în slujba noii abordări a RSMG, aceea digitală”

În plus, echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spațiu de birouri, la începutul lunii noiembrie, semn clar al debutului unei noi etape, cea digitală. Acest demers nu numai că marchează deschiderea unui nou capitol, dar pune în valoare și obiectivul ambițios de a poziționa GSP.ro ca pe un brand inovator, de digital sports media”. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (243)
gicab
gicab  •  02 Noiembrie 2023, 19:16
Postat de contrabas3 pe 02 Noiembrie 2023, 15:22

Nu cred asta. Eu sunt unul dintre cei care au avut parte de o cenzură agresivă și ostentativă, fără să fi folosit NICIODATĂ ,,cuvinte vulgare sau jignitoare” - ba chiar săptămâna trecută au cenzurat un citat din Biblie pe care l-am scris ca răspuns la un ,,regular hater”” de sub oarecare articol (poate totuși e pedeapsă divină… Lol!). Totuși, cred că ediția tipărită nu mai era relevantă pentru vremurile noastre. Oh… well… la revedere sau nu!

Pe mine m-au cenzurat și când dadeam citat din știrile lor

gicab
gicab  •  02 Noiembrie 2023, 19:13

Respect RINGIER și noi ii cerem lui Tolontan sa plece

contrabas3
contrabas3  •  02 Noiembrie 2023, 15:22
Postat de moshu_shukaru pe 02 Noiembrie 2023, 14:34

Să-i fi ajuns, oare, blestemul pentru miile de comentarii cenzurate?

Nu cred asta. Eu sunt unul dintre cei care au avut parte de o cenzură agresivă și ostentativă, fără să fi folosit NICIODATĂ ,,cuvinte vulgare sau jignitoare” - ba chiar săptămâna trecută au cenzurat un citat din Biblie pe care l-am scris ca răspuns la un ,,regular hater”” de sub oarecare articol (poate totuși e pedeapsă divină… Lol!). Totuși, cred că ediția tipărită nu mai era relevantă pentru vremurile noastre. Oh… well… la revedere sau nu!

Vezi toate comentariile (243)
Comentează