INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Avertismentul președintelui La Liga în contextul reluării sezonului: „Dacă un club refuză să joace, va fi pedepsit” » Pierderi imense pentru campionatul spaniol

Barcelona și Real Madrid sunt primele două echipe din La Liga // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Barcelona și Real Madrid sunt primele două echipe din La Liga // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 06:58

Javier Tebas, președintele La Liga, a anunțat că echipele care vor refuza să joace odată ce sezonul va fi reluat vor fi pedepsite.

Organizații precum Asociația Fotbaliștilor Spanioli și-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la siguranța jucătorilor atunci când campionatul va fi reluat, ceea ce l-a îndemnat pe Javier Tebas să iasă cu o declarație:

Dacă un club refuză să joace atunci când autoritățile au declarat că acest lucru este sigur, va pierde meciul la masa verde, așa cum s-a mai întâmplat în trecut”, a dezvăluit președintele La Liga într-o video-conferință, conform Marca.

Cei 5 pași pentru reluarea La Liga

În cadrul video-conferinței, Javier Tebas a dezvăluit planul oficialilor La Liga pentru a relua sezonul curent:

Prima fază, de îndată ce Starea de Urgență a fost anunțată, a fost să extindem calendarul aferent sezonului pentru a ne putea întoarce la antrenamente și pentru a putea juca. A trebuit să plănuim asta cu UEFA și celelalte ligi europene”, a declarat Tebas.

„Odată ce am rezolvat cu programările, am început a doua fază: evaluarea pierderilor pe care le-am avea dacă nu am juca sau dacă am juca cu porțile închise. Am calculat că am avea pierderi de un miliard de dolari dacă nu am finaliza sezonul. Dacă vom juca cu porțile închise, pierderea ar fi de 300 de milioane de euro.

De acolo, am stabilit câteva strategii de lucru. Unele cluburi au aplicat pentru șomajul tehnic al jucătorilor, altele s-au înțeles cu aceștia pentru tăieri de salarii”, a continuat acesta.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

A treia fază, dezvoltarea unui protocol pentru când și cum ne vom întoarce la antrenamente. Este un subiect delicat, deoarece fotbalul este un sport de contact și va trebui să avem certitudinea siguranței. Toate cluburile trebuie să facă asta împreună. Dacă unul dintre acestea nu respecta protocoalele de sănătate și face o greșeala și alți jucători sunt infectați, ne va afecta pe toți.

A patra fază este reprezentată de protocolul despre cum vom disputa meciurile cu porțile închise. Trebuie să decidem când vor călători echipele, unde vor sta, câți oameni vor fi permiși în cadrul stadionului etc.

În ceea ce privește disputarea meciurilor cu porțile închise, vom încerca să pierdem cât de puțini bani posibil, dar tot vom avea parte de pierderi, pentru că am vândut o parte din drepturile TV către baruri, unde nu vor putea fi privite meciurile. Vom pierde în jur de 39 de milioane de euro”, a dezvăluit președintele La Liga.

Meciurile din La Liga, fără spectatori până în decembrie

Conform spuselor lui Tebas, meciurile din campionatul spaniol se vor disputa cu porțile închise cel puțin până la finalul anului:

Ultima fază reprezintă plănuirea pentru ce se va întâmpla sezonul viitor. Este foarte probabil să fim nevoiți să jucăm fără spectatori până în decembrie”, a atenționat Tebas.

Anularea sezonului de La Liga? Nicio șansă!

Întrebat despre planurile La Liga în eventualitatea în care sezonul nu va putea fi reluat, Tebas a fost tranșant:

„Nu ne-am gândit la acest scenariu. Nici UEFA, nici La Liga nu au plănuit pentru așa ceva. Până pe 31 iulie, sunt sigur că vom putea juca și că vom putea extinde această perioadă puțin dacă va fi nevoie.

Sunt convins că vom finaliza acest sezon și că vom avea suficient spațiu cât să începem și să terminăm sezonul viitor la timp”, a concluzionat președintele Ligii.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre La Liga și fotbalul european:

Doi jucători din Spania, condamnați la închisoare pentru blaturi!

Kylian Mbappe, misiune imposibilă » Real Madrid s-a reorientat și țintește alți fotbaliști

Brambureală totală: varianta uluitoare care s-ar putea crea în Liga Campionilor! Soluția extremă a UEFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează