INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Brambureală totală: varianta uluitoare care s-ar putea crea în Liga Campionilor! Soluția extremă a UEFA

Atletico Madrid ar fi înscrisă în Europa League, potrivit poziției din clasament
Atletico Madrid ar fi înscrisă în Europa League, potrivit poziției din clasament

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 12:51

Atletico Madrid ar fi înscrisă în Europa League potrivit poziției din clasament, dacă LaLiga va fi oprită definitiv, dar ar putea câștiga actuala Liga Campionilor. Și forul european trebuie să mute rapid.

Oricâte teleconferințe ar face UEFA, momentan nimeni nu poate prevedea ce se va întâmpla în viitorul apropiat, din cauza pandemiei. Nici în cupele europene, nici în întrecerile interne. Forul continental face tot felul de calcule, de scenarii, dar nimic nu e sigur. Îi va fi aproape imposibil să evite toate problemele care ar putea apărea. Mai ales în cazul în care campionatele vor fi suspendate definitiv.

Înscrierile se fac până la 3 august

De exemplu, Atletico. Echipa madrilenă este acum pe locul 6 în Spania, o poziție de Europa League. Teoretic, ar trebui înregistrată în această competiție. Și înscrierile se fac până la 3 august. Aceea este data limită impusă în prezent de UEFA. 

Numai că Atletico continuă și actuala ediție a Champions League, care s-ar relua pe 7 august și s-ar încheia pe 29 august. E deja calificată în sferturile de finală. S-ar putea ajunge la situația în care formația lui Simeone să câștige Liga, dar să fie înscrisă în Europa League. Iar UEFA va fi obligată să mute rapid pentru a ieși din încurcătură.

Wild-card pentru Atletico Madrid? Spania, 5 echipe în Ligă?

O soluție pentru ca forul de la Nyon să nu ajungă în această situație ar fi wild-card-ul. Atletico să primească de la început un wild-card de Champions League, cum s-a vehiculat deja. Și Spania să aibă cinci reprezentante în ediția viitoare.

VIDEO UEFA s-a întrunit într-o videoconferință pentru a stabili modul în care vor continua competițiile interne

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Inzaghi și-a amintit de eroarea lui Cristi Chivu care a propulsat Milanul spre trofeul Ligii: „Asta ne-a ajutat!”

Dialog genial al unui manager din Premier League cu o bătrânică: „Păstrează restul, fiule!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
2106063943052176
Nelu Covrijay  •  24 Aprilie 2020, 17:20

Buey jurnalistu! Castigatoarea UCL este prima calificata in viitoarea editie UCL! Indiferent daca va castiga campionatul national, sau daca va retrograda! Si asta se intampla datorita regulamentului de organizare a UCL (art. 13.6), nu datorita vre-unui wild card, si fara a tine cont de opinia GSP. Singura brambureala e cea din capul tau. Se pare ca te-ai apucat de scris doar ca sa vedem noi ca inca nu ai uitat vre-o litera!

firaldo
firaldo  •  24 Aprilie 2020, 14:01

Uluitor,demential,terifiant,atentie articol care va poate afecta emotional!

180190845824463
Mihnea Iorga  •  24 Aprilie 2020, 13:41

Asa, fratilor, mai luati inca un loc de Liga Campionilor de la astia din Est care se califica o data la 10 ani in grupe... Ar trebui ca Spania sa aiba chiar 10 locuri in Liga Campionilor, nu se stie daca Granada n-ar fi batut tot pana la final in campionat si n-ar fi ocupat locul 4...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează