INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fanii Barcelonei vor să blocheze transferul lui Messi la PSG! Care este planul și ce prim pas au făcut

Avocații Barcelonei încearcă să blocheze transferul lui Messi la PSG
Avocații Barcelonei încearcă să blocheze transferul lui Messi la PSG

Articol de GSP - Publicat luni, 09 august 2021 12:05 / Actualizat luni, 09 august 2021 13:23

Fanii Barcelonei sunt determinați să blocheze transferul lui Messi la PSG. Catalanii invocă motivul fair-play-ului financiar pe care francezii nu l-ar respecta în cazul în care l-ar aduce pe argentinian pe „Parc des Princes”.

După plecarea lui Messi de la Barcelona, suporterii catalanilor nu s-au împăcat cu ideea. 

Avocații cotizanților clubului au depus un apel la Curtea de Justiție a Uniunii Europene prin care au semnalat faptul că nici francezii nu respectă fair-play-ul financiar. Ba, mai mult, angajații Barcelonei susțin că la PSG situația este chiar mai complicată.

„Datele celor de la PSG în privința fair play-ului financiar sunt mult mai proaste decât cele ale Barcelonei. În sezonul 2019/20, 99% din veniturile celor de la PSG au fost consumate pentru salarii, în timp ce Barcelona a cheltuit doar 54%”, se arată în petiția depusă de avocatul Juan Branco, anunță Daily Mail.

În apelul depus deja, suporterii au adăugat și informații despre salariile jucătorilor de la PSG, în frunte cu Neymar și Kylian Mbappe, dar și ale noilor achiziții din această vară, precum Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Achraf Hakimi și Georginio Wijnaldum.

În numele fanilor Barcelonei am pregătit o plângere în fața Comisiei Europene și cereri de suspendare provizorie, în civil și administrativ, dacă se confirmă că Paris Saint Germain va semna cu Lionel Messi.

În sezonul 2019/20, 99% din veniturile celor de la PSG au fost consumate pentru salarii, în timp ce Barcelona a cheltuit doar 54%

De atunci, diferența a crescut. 

Este de neconceput ca fair-play-ul financiar să fie folosit pentru a agrava mișcările din fotbalul-afacere și pentru a distruge competițiile.

Cerem autorităților să intervină imediat și să blocheze această operațiune, care lezează interesele celor pe care îi reprezentăm.
 – comunicatul avocatului Juan Branco

Jucătorii de la PSG, anunțați de transferul lui Messi

Ziarul francez Le Parisien scrie că, deși transferul nu a fost anunțat oficial, jucătorii, staff-ul și angajații lui PSG au fost deja informați de conducere că Leo Messi se va alătura echipei, cerându-le să fie discreți până la oficializarea mutării.

Messi, debut pe 12 septembrie la PSG

Presa din Franța scrie că fanii lui PSG trebuie să mai aștepte o lună până să-l vadă pe Messi în tricoul echipei. Acesta ar urma să debuteze pe 12 septembrie, contra celor de la Clermont Foot. 

Argentinianul, câștigător al Copei America, a revenit recent din vacanțele din Miami și Ibiza și încă nu a efectuat niciun antrenament. Astfel, staff-ul lui PSG ar urma să-i pregătească antrenamente separate, iar acesta va juca doar când va fi apt 100%.

Messi, prezentat marți la PSG

ESPN anunță că oficializarea venirii lui Messi la PSG se va face marți, 10 august. Conducerea clubului a rezervat turnul Eiffel, la fel ca în cazul transferului lui Neymar, urmând ca Leo să fie prezentat într-o ceremonie grandioasă.

Citește alte știri despre plecarea lui Messi de la Barcelona

Leo Messi a spus totul despre plecarea de la Barcelona: „Mi-a redus salariul cu 50%. Am ajuns la un acord, dar nu s-a putut din cauza Ligii”

Scenariu uluitor! Perez l-a convins pe Laporta să renunțe la Messi?! „Nu știu dacă Barcelona a făcut totul ca să rămân”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  09 August 2021, 23:36

PSG este un club artificial.Este o mizerie ce se intimpla acolo.Clubul asta nu produce nici 50% din cit cheltuie.FAIR PLAY-ul financiar e o gluma.

1ianuarie
1ianuarie  •  09 August 2021, 23:35
Postat de magic4ever pe 09 August 2021, 15:41

Laporta este principalul vinovat pentru ca pleaca Messi,stia bine situatia financiara a Barcelonei si ca ii expira contractul lui Messi si totusi i-a adus pe Depay si Aguera care au impreuna 25-28 milioane pe an in loc sa ii dea lui Messi contract macar 1 an cu contractul 50% redus...ori a vrut sa forteze mana ligii spaniole de fotbal sa mareasca limita plafonului salarial sa nu piarda campionatul spaniei legenda Messi ori a vrut sa scape de Messi....sau a fost un mare amator...

Nu e amator Laporta,de profesie avocat. Problema e mult mai complexă decât pare cu exemplele menționate de tine. Trebuie să vezi dincolo de tot ceea ce citești în presă,adică să te gândești: Este Barça o echipă care-i poate garanta lui Messi că pot câștiga anul ăsta sau următorul C.L. ?!? Cât mai durează pandemia asta? Poți concura de la egal la egal cu echipe sponsorizate de națiuni( vezi PSG sau City)pt ați consolida lotul de jucători?

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  09 August 2021, 19:04

Messi a vrut sa plece anul trecut de la Barcelona ..... el doar a pasuit clubul! Trebuia sa faca anul trecut transferul si beneficia clubul Barcelona si de degrevarea salariului de 70 de milioane si de o suma de transfer de la City care nu era mica ! Presedinte la Barcelona nu era cel de azi !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează